latinica  ћирилица
03/07/2019 |  18:42 ⇒ 04/07/2019 | 08:36 | Аутор: СРНА

Јеринић: Борити се за што мањи прилив миграната

Градоначелник Добоја Борис Јеринић рекао је да ће се овај град посредством републичких институција, односно Министарства унутрашњих послова Републике Српске, борити да што мање миграната дође у њега, те оцијенио да је за проблеме у вези са мигрантском кризом у БиХ "највећи кривац оперативни тим на нивоу БиХ и министар безбједности у Савјету министара у техиничком мандату Драган Мектић, који је на његовом челу".
Борис Јеринић - Фото: РТРС
Борис ЈеринићФото: РТРС

Коментаришући најаве да би мигрантски центар могао бити формиран на територији општине Добој-Исток, која се налази на граници Републике Српске и Федерације БиХ, Јеринић је оцијенио да би то био проблем за град Добој.

- Не знам из којих разлога Мектић и његов тим центре за мигранте првивлаче било којем дијелу Републике Српске, а поготово Добоју. Проблем је требало ријешити на граници и спријечити да мигранти уђу у БиХ. Очигледно немају одговор на то. Неспособни су да то ураде и да затворе наше границе и зато имамо овај проблем - оцијенио је Јеринић.

Јеринић је рекао да је став предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић врло јасан, а то је да Српска нема простора за мигрантске центре.

Он је додао да је био у колективном центру у Бихаћу, те да је Добој одређеним средствима помогао овом граду.

- Разумијем градоначелника Бихаћа Шухрета Фазлића који има тај проблем и видио сам којих је размјера - рекао је Јеринић.