latinica  ћирилица
04/07/2019 |  08:43 | Аутор: Б92

Мекинро: Како да побиједите Новака? Помолите се!

Бивши број један свјетског тениса, Американац Џон Мекинро, сматра да ће бити јако тешко побиједити Новака Ђоковића ове године на Вимблдону.
Новак Ђоковић и Џон Мекинро - Фото: AP
Новак Ђоковић и Џон МекинроФото: AP

Послије још једне убједљиве партије Новака Ђоковића и другог меча у којем није испустио ни сет, први играч свијета се пласирао у треће коло гдје га у петак очекује дуел са Пољаком Хубертом Хуркачем.

Мекинро, који у Лондону за ББЦ коментарише дешавања на Вимблдону, каже да ће бити потребно да неко одигра вансеријски или да има фантастичан сервис тог дана да би зауставио Србина на путу ка петој титули.

- Сад можете да видите зашто многи, укључујући и мене видимо Новака као првог фаворита да освоји трофеј. Мени на терену изгледа одлично. Његова кретња, понашање, став, интензитет – све је ту. Биће екстремно тешко побиједити га - каже Мекинро.

Само дан раније, на питање тв водитељке Клер Болдинг и Бориса Бекера, на питање Болдингове како побиједити Ђоковића, Американац је само склопио руке, као да ће да се помоли, при том гледајући у небо!

То је Бориса Бекера и Клер Болдинг натјерало да се насмију, али Мекинро је у својим коментарима, барем кад је ријеч о тенису, крајње озбиљан.

- То вам је као да немате кад ни да размислите, шта сад да радимо? Све се дешава јако брзо. Буквално као да сте сатјерани уза зид кад играте са њим. Ипак, морате да тражите начин како да га побиједите. Морате имати ниво игре типа Федерера или Надала и довољно знања, или ћете једноставно бити почишћени са терена.

"Биг Мек" је навео и конкретне примјере.

- Раонић, не вјерујем да га је икад побиједио, или Андерсон, ти велики ударачи. Опелка је управо извојевао велику побједу и биће све бољи и бољи. Ипак, то је превисок захтјев за било ког играча и тренера како да смисли план послије ког би стварно сви помислили, е сад стварно имамо шансу да нешто урадимо - додао је Мекинро.

Уз све то, Мекинро је ових дана рекао и како је убјеђен да Новак жели да обори рекорд Роџера Федерера.

- Срео сам једном Новака у Лос Анђелесу када је био на одмору, а Роџер је тада играо и освојио нешто. Рекао ми је нешто попут, у реду, играћу до своје 36. или 37. То је било прије неколико година. Тако да он заиста мисли, добро, освојићу још најмање четири или пет титула, доћи ћу до 20. титуле и урадићу нешто велико.

И Бекер је сагласан са тим да Новак још може да стигне Роџера Федерера.

- Освојио је једном сва четири турнира у низу и мало се опустио, што је нормално, јр је имао 28. година. Вратио му се тај жар, мислим да је схватио да је и даље у лову на рекорде. Двадесет Гренд слем титула није немогуће освојити, нарочито јер је млађи од Федерера. Може да побиједи на било којој подлози и то га чини опасним. Воли да је у књигама рекорда буде упамћен - закључио је Бекер.