latinica  ћирилица
04/07/2019 |  09:26 ⇒ 10:20 | Аутор: Вечерње новости

Џуди Мареј: Новак је мој фаворит

Толико је разноврстан играч, дуго је у врху, воли Вимблдон, зна на шта се све своди - рекла је мајка Ендија Марија
Џуди Мареј (Фото: Tennis365) -
Џуди Мареј (Фото: Tennis365)

Годинама су Новак Ђоковић и Енди Мареј били огромни ривали на терену. Један другоме су "одузимали" пехаре... Ипак, далеко веће и дуже од ривалства је пријатељство двојице тенисера, који су практично истовремено закорачили на главну сцену, а далеко прије тога заједно и одрастали на тениским теренима.

Један од најближих свједока заједничког успона првог британског владара Вимблдона и једног од најбољих икада, Ендија и Новака, је Џуди Мареј. Иако је госпођа мама Мари каткад знала да изнесе директно шта јој лежи на срцу, што се многима није свидјело, не само у Србији, већ и шире, на великом дијелу европског континента и у свијету, знала је да одушеви и искреношћу. Тако је и сада, када је на питање новинара Спортклуба ко је главни фаворит, дала директан одговор.

- Новак мора да буде фаворит, има невјероватан скор овдје. Толико је разноврстан играч, дуго је у врху, воли Вимблдон, зна на шта се све своди, освојио је велики број гренд слемова, разумије како треба да се припреми за то, како да се избори са двонедјељним напором такмичења - рекла је Џуди Мареј, која за разлику од многобројних родитеља иза себе има и тениску каријеру, као играч, али и као тренер.

Стога, када прича о тенису, не говори из угла некога ко из "друге руке", преко синова Ендија и Џејмија, познаје бијели спорт, већ као стручњак који је упознат који пут доводи до врха.

- Све се своди на фокус, пошто је такмичење дуго. Познајем Новака од његове 11, или 12. године. Енди и он су вршњаци. Прелијепо је било пратити његову каријеру. Добри смо пријатељи са његовом породицом, са његовом супругом и дјецом. Било је лијепо видјети тај пут, како су играли на турнирима, до њихове доминације у тенису. Новак је мој фаворит за нову титулу - јасно је поручила Џуди Мари за кога ће навијати.