latinica  ћирилица
04/07/2019 |  19:35 ⇒ 19:42 | Аутор: Б92

Вимблдон чека нову шампионку: Кербер елиминисана у другом колу (ВИДЕО)

Незванично првенство свијета у тенису добиће нову шампионку. Њемица Анжелик Кербер, која је бранила титулу у Лондону, елиминисана је у другом колу, а боља од ње била је Лорин Дејвис, која је славила са 2:1.

Кербер је убједљиво добила први сет, послије брејкова у прва четири гема, она је освојила наредни на свој сервис, а потом дошла и до новог брејка, те је са 6:2 добила први сет. Слична ситуација виђена је и у другом сету, али је као побједница изашла Дејвис. Њемица је у одлучујућем сету играла врло лоше, успјела је да добије само први гем на свој сервис, да би у осталим тријумфовала Дејвис.

У наредном, трећем колу, Лорин Дејвис састаће се са Карлом Суарес Наваро.

Чешка тенисерка Петра Квитова пласирала се у треће коло Вимблдона, пошто је побиједила Францускињу Кристину Младеновић са 7:5, 6:2.

Шампионка Вимблдона из 2011. и 2014. године због повреде лијеве подлактице није била сигурна да ли ће учествовати на трећем гренд слем турниру у сезони, али је данас успјела да стигне до трећег кола први пут од 2015.

Она ће у наредној рунди играти против побједнице меча Аманда Анисимова - Магда Линет.

У треће коло се пласирала још једна Чехиња, Барбора Стрицова која је била боља од Њемице Лауре Зигемунд (6:3, 7:5), док је Карла Суарес Наваро из Шпаније елиминисала Францускињу Паулин Парментијер након два тај-брејка. ;

Белгијанка Елис Мертенс је стигла до трећег кола побиједивши Румунку Монику Никулеску са 7:5, 6:0 и њена наредна противница биће Кинескиња Ван Цјан.