latinica  ћирилица
05/07/2019 |  08:30 ⇒ 08:31 | Аутор: Б92

Кирјос намјерно гађао Надала у груди

Ник Кирјос рекао је на конференцији за медије да је намјерно гађао Рафаела Надала у груди на мечу другог кола Вимблдона.

Аустралијски тенисер је у трећем сету, изгледа, намјерно гађао у тијело шпанског играча јер "има велики број Грен слемова и може да прими једну лоптицу на груди".

- Желио сам да га погодим у груди. Зашто бих му се извинио? Колико Грен слемова има? Може да прими лоптицу на груди - одговорио је Кирјос новинару.

Рафаел Надал пласирао се у треће коло Вимблдона, пошто је послије велике борбе побиједио Ника Кирјоса – 6:3, 3:6, 7:6 (5), 7:6 (3).

- Увијек сам спреман да изађем на терен и пружим навијачима шоу. Био је ово сјајан меч. Уживао сам играјући, много је људи гледало дуел. Али, пробудићу се сутра и појавиће се нешто негативно о мени - каже Кирјос.

Аустралијски тенисер похвалио је игру другог тенисер свијета.

- Знам шта могу да урадим, а знам и да нисам велики професионалац. Много ствари морам да исправим да бих био Грен слем шампион. Данас сам оставио све на терену. Не могу да будем разочаран. Он је велики шампион и играо је сјајно важне поене, зато спада међу највеће - рекао је Аустралијанац.

Кирјос се потом и дотакао судије Думусуе, с којим је имао жустре расправе.

- Судија је био ужасан. Зашто бих ја чекао Рафу да се намјести када ја сервирам? - упитао је Кирјос, који за ово има право јер је Надал користио превише времена између поена.