latinica  ћирилица
05/07/2019 |  16:13 ⇒ 16:18 | Аутор: Б92

Маљковићева: Ана ће играти, макар и са "пола руке"

Селекторка женске кошаркашке репрезентације Србије Марина Маљковић изјавила је да је готово немогуће да Ана Дабовић не игра против Шпаније.

Србија се са Шпанијом састаје у полуфиналу Европског првенства, а Дабовићевој је у четвртфиналу, против Шведске, пукла кост на шаци.

- Ана је отишла до Ургентног центра да лекари прецизирају стање, шта је то што може да се уради. Сасвим сигурно је да неће бити потпуно фит. Њој је пукла кост на шаци. Наш љекарски тим и у Ургентном центру чине све да је оспособе максимално за сутрашњу утакмицу - рекла је Маљковићева новинарима на пријему у Градској скупштини.

Маљковићева је додала да ће Дабовић играти, макар и са "пола руке".

- Знате колико је Ана битна у нашем тиму. Познавајући је, као и сваку другу дјевојку из екипе, готово је немогућа варијанта да неће играти, макар и са пола руке. Она је наставила утакмицу и јуче до неког момента. Учинићемо све да она сутра буде што способнија да помогне репрезентацији - рекла је Маљковићева, која се осврнула и на сљедећег ривала.

- Вечерас имамо тренинг, спремићемо се за Шпанију, као и за сваку другу екипу. Не мијењамио наш принцип. Идемо из утакмице у утакмицу и припремамо се од противника до противника. Екипа Шпаније је убједљив фаворит, то говоре њихови резултати. Стално освајају медаље, играчице им играју у најбољим свјетским екипама и у женској НБА лиги. Чека нас изузетно тежак противник. Наша мотивација и наша жеља да када се будемо састале са њима да их већ једном побиједимо, јер то до сада нисмо урадили. Да ли ћемо успјети, не знам, али сигурно знам да ћемо да покушамо да пронађемо свако рјешење и начин да дођемо до тога да их побиједимо", рекла је она.

Маљковићева је рекла да је задовољна подршком публике (6.450) која је у четвртак подржала српски тим.

- Очекујем више људи сутра, али захваљујем публици на њиховом доласку и у Зрењанин и у Арену синоћ. Уживамо да играмо пред што већим бројем људи, што су дјевојке већ много пута рекле - закључила је Маљковићева.

Полуфинале између Србије и Шпаније игра се у суботу до 20.30 сати.