latinica  ћирилица
06/07/2019 |  08:31 ⇒ 10:30 | Аутор: СРНА

Обуставе саобраћаја кроз кањон Тијесно, у центру Бањалуке и преко Мањаче

Кроз кањон Тијесно код Бањалуке данас ће бити обустављен саобраћај због Европског првенства у рафтингу на ријеци Врбас, као и на регионалном путу преко Мањаче, гдје се изводи бојево гађање, а возила ће користити алтернативне правце, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.
АМСРС -
АМСРС

Обустава саобраћаја кроз кањон Тијесно на магистралном путу Карановац-Црна Ријека биће на снази од 10.00 до 16.00 часова, а алтернативни правац је Бањалука-Хан Кола-Леденице-Чађавица-Мркоњић Град.

Измјена саобраћаја неће се односити на аутобусе редовних линија јавног приградског превоза Бањалука-Бочац и Бањалука-Агино Село, којима је то једини приступ насељима, као и на возила хитне медицинске помоћи.

Саобраћај ће регулисати полицијски службеници полицијских управа Бањалука и Мркоњић Град.

Због извођења бојевог гађања на војном полигону Мањача до 16.00 часова привремено ће бити обустављен саобраћај на регионалном путу Хан Кола-Стричићи, а алтернативни правац је Хан Кола-Леденице-Стричићи.

Актуелни су радови на регионалном путу Шековићи-Цапарде у мјесту Папраћа, због чега се врши наизмјенично пропуштање возила, једном траком, те на магистралним путним правцима Котор-Варош-Ободник гдје је у току израдња мини хидроелектране, те на дионици Милићи-Власеница.

У току је реконструкција локалних путева у општини Доњи Жабар, због чега је измијењен режим саобраћаја на регионалном путу Обудовац-Лончари.

Измјене саобраћаја актуелне су на ауто-путу Градишка-Бањалука због санације клизишта, те због изградње наплатних станица "Чатрња", "Нова Топола" и "Александровац", као и на дионици магистралног пута Јоховац-Руданка због искључивања и укључивања механизције која је ангажована на изградњи ауто-пута од петље Јоховац до петље Руданка.

Саобраћај је измијењен на магистралном путу Крупац-Богатићи, на подручју општина Источна Илиџа и Трново, због изградње мале хидроцентрале Крупац на ријеци Жељезници.

Режим саобраћаја измијењен је на магистралном путу Билећа-Подосоје због реконструкције водоводне мреже, на путевима на подручју општине Модрича, те на регионалним путним правцима Дервиши-Клашнице и Обудовац-Лончари гдје је у току изградња пјешачких стаза.

Обустава саобраћаја због клизишта на снази је на локалном путу Сводна-Брезици на подручју општине Нови Град, док у мјесту Стрике, на локалном путу Горња и Доња Пискавица, возила пролазе наизмјенично, једном траком.

Због клизишта је успорен саобраћај на магистралном путу Карановац-Црна Ријека, те на регионалним путним правцима Карановац-Кнежево у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре-Челић.

У Трну је због оштећења надвожњака код НИС петрол пумпе забрањен за теретна возила, док остала возила саобраћају једном коловозном траком.

У центру Бањалуке данас ће због додјеле награда за наградну игру "10 'ладних Нектара" на Тргу Крајине од 14.00 до пола часа послије поноћи бити обустављен саобраћај у Улици Краља Петра Првог Карађорђевића на дијелу од Булевара Цара Душана до Алеја Светог Саве.

Када је ријеч о Бањалуци, до 2. септембра ће сваке суботе од 18.00 часова до понедјељка до 5.30 часова Улица Краља Петра Првог Карађорђевића, од хотела "Босна" до Улице Марије Бурсаћ, бити претворена у пјешачку зону.

Због изградње источног транзита обустављен је саобраћај у Улици Крфска, на дијелу од Улице Цара Лазара до Улице Патријарха Арсенија Чарнојевића. Радови су планирани до 31. јула.

У Федерацији БиХ на снази је обустава саобраћаја на мосту преко ријеке Пливе у Јајцу. За возила до седам тона алтернативни правац је Јајце-Језеро, а за возила масе веће од седам тона Црна Ријека-Мркоњић Град.

Санациони радови изводе се у тунелу Врандук два на магистралном путу Зеница-Немила, гдје се саобраћа наизмјенично, једном траком. Током дана, због појачане фреквенције возила на овој дионици је могуће формирање дужих колона у оба смјера.

Због санационих радова саобраћај је успорен и на путним правцима Јошаница-Ступ, Сребреник-Орашје, Олово-Кладањ-Власеница, Семизовац-Вогошћа, Столац-Неум, Брадина-Подорашац, Цазин-Србљани, Устипрача-Горажде-Устиколина, као и магистралним путевима у Кључу и у Мостару.

На граничним прелазима задржавања тренутно нису дужа од 30 минута. Из безбједносних разлога и даље је на снази забрана саобраћаја за теретна возила и аутобусе на граничном прелазу Брчко-Гуња.