latinica  ћирилица
06/07/2019 |  09:36 ⇒ 09:37 | Аутор: РТС

Кошаркашице Србије против Шпаније за финале ЕП

Женска кошаркашка репрезентација Србије у полуфиналу Европског првенства вечерас од 20.30 часова игра против Шпаније у београдској Штарк арени.

Српске кошаркашице у борби за финале играће против Шпаније, актуелног шампиона Европе, која је у четврфиналу изабацила Русију.

Само једна побједа дијели Српкиње од освајања европске медаље. Више него убједљив тријумф против Шведске даје разлог за оптимизам пред полуфинали дуел. Велики адут српске репрезентације, осим домаћег терена, биће и чињеница да је против Шведске проценат шута био на изузетно високом нивоу.

Шпанија је европски шампион и репрезентација са највећим индивидуалним квалитетом. Међутим, Србија је у претходним дуелима показала своју снагу.

Српска селекција могла би да буде знатно ослабљена јер је, једна од најбољих кошаркашица Србије, Ана Дабовић сломила кост шаке и неизвјесна је за дуел против Шпаније. Дабовићева је повриједила лијеву руку током четвртфинала против Шведске (87:49) и одмах јој је стављен бандаж у мечу који је завршила са 19 поена.

Селекторка Србије Марина Маљковић изјавила је да је готово немогуће да Ана Дабовић не игра полуфинали меч.