latinica  ћирилица
06/07/2019 |  11:22 | Аутор: СРНА

Забрана превоза експлозивних материја поводом комеморације у Поточарима

На дионицама регионалних путева Коњевић Поље-Братунац и Братунац-Сребреница сутра ће бити на снази забрана превоза експлозивних материја у друмском саобраћају поводом предстојеће комеморације у Поточарима и пратећих манифестација.
МУП Републике Српске -
МУП Републике Српске

Забрана превоза експлозивних материја биће на снази сутра од 7.00 до 19.00 часова, саопштено је из МУП-а Српске.

Забрана ће бити на снази и 8. јула од 9.00 до 15.00 часова на дионици магистралног пута Мемићи-Каракај, 9. јула од 15.00 до 22.00 часа на дионици магистралног пута на релацији Зворник-Власеница, 10. и 11. јула од 00.00 до 24.00 часа на магистралним путевима на релацијама Зворник-Коњевић Поље-Власеница, Власеница-МЕЛ Луке и МЕЛ Мемићи-Каракај, као и на регионалним путевима Коњевић Поље-Братунац, Дрињача-Братунац, Братунац–Сребреница и Милићи-Зелени Јадар–Сребреница.

Наредбу о забрани издао је министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач поводом одржавања Комеморативног скупа у Поточарима 11. јула, а у склопу акција "Сребреница 2019", "Марш мира 2019" и пратећих манифестација.

Министарство у сједишту, полицијске управе и полицијске станице за наведене дане неће издавати одобрења за превоз експлозивних материја.

Наредба је издата и за забрану саобраћаја за теретна возила преко 3,5 тоне укупне масе, па ће 10. јула од 12.00 до 22.00 часа иста бити на снази на дионицама магистралних и регионалних путева - граница Републике Српске/Федерације БиХ /Луке/-Власеница, Власеница-Коњевић Поље, Коњевић Поље-Братунац један, Братунац један-Зелени Јадар.

- Ова забрана ће бити на снази и 11. јула од 00.00 до 20.00 часова на дионицама магистралних и регионалних путева - Власеница-Луке, Цапарде-Каракај два-Власеница, Коњевић Поље-Братунац један, Братунац три-Дрињача, Зелени Јадар-Братунац један, Милићи-Зелени Јадар - наводе из МУП-а.

Из ове институције појашњавају да ће Штаб акције "Сребреница 2019" одредити алтернативне правце и преусмјерити саобраћај поменутих теретних возила на ове правце.