latinica  ћирилица
06/07/2019 |  11:54 ⇒ 12:25 | Аутор: СРНА

Оливера Јевтић освојила златну медаљу на МОСИ

Српска атлетичарка и петоструки учесник Олимпијски игара Оливера Јевтић освојила је златну медаљу за екипу Ужица у трци на 3.000 метара на Међуопштинским омладинским спортским играма на Сокоцу.
Оливера Јевтић освојила златну медаљу - Фото: СРНА
Оливера Јевтић освојила златну медаљуФото: СРНА

Руководилац атлетског такмичења на 56. МОСИ Неђо Ђуровић рекао да је Срни да је учешће Јевтићеве на овој спортској манифестацији посебна част за организаторе ових игара.

Он је додао да је прослављеној српској атлетичарки у низу медаља недостајало само злато са МОСИ и да се синоћ њена жеља испунила.

Атлетска такмичења у оквиру 56. МОСИ завршена су синоћ, а соколачки атлетичари освојили су укупно 29 медаља, од којих 12 златних, 11 сребрних и шест бронзаних, што ће значајно допринијети укупном пласману општине Соколац на овим играма.

Ђуровић каже да је соколачка атлетичарка, шампион Балкана у седмобоју Младена Петрушић освојила четири медаље, од којих три златне, а њен клупски колега Стафан Ћуковић три медаље.

Он је додао да се на атлетским такмичењима истакла и учесница маратонске и полумаратонске трке на Олимпијским играма Слађана Перуновић, члан екипе из Бијелог Поља, која је освојила медаље на 800, 1.500 и 3.000 метара.

Ђуровић је навео да су на 56. МОСИ запажене резултате остварили и атлетићари Никола Васковић из Рогатице, који је освојио три медаље, те Ана Бошковић из Мојковца са три освојене медаље у бацачким дисцпилинама.

Он каже да је добре резултате остварила је и репрезентативка БиХ Сара Лучић, вицешампион Балкана у скоку у вис, која је испунила услов за учешће на Европском првенству до 23 године, које ће бити одржано од 11. до 14. јула у Гавлеу у Шведској.

Млади атлетичар са Сокоца Михајло Мемедовић постигао је лични и рекорд Републике Српске у троскоку за млађе јуниоре резултатом 13,72 метара.