latinica  ћирилица
07/07/2019 |  08:44 ⇒ 08:45 | Аутор: СРНА

Данас сунчано и топло, поподне пљускови и јак вјетар

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас се очекује сунчано и веома топло вријеме, а послије подне пљускови и јак вјетар, који у источној Посавини и Семберији може имати олујне ударе.
Љето - Фото: илустрација
ЉетоФото: илустрација

Ујутро ће преовладавати ведро уз понегдје малу и умјерену облачност на западу и сјеверу, а током дана сунчано и веома топло, понегдје и вруће, израженије на истоку и југу, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Око поднева ће расти облачности на сјеверу, а поподне ће бити услова да буде пљускова у том региону, израженије уз ријеку Саву у централном дијелу Посавине и Семберији.

Према вечери и ноћи у западној половини земље биће пљускова и грмљавине, док ће од централних предјела према истоку и југу бити суво.

Највиша дневна температура од 30 до 37, на планинама од 25 степени Целзијусових.

Вјетар умјерен западни и југозападни, а понегдје на сјеверу и сјевероистоку Босне послије подне су могући повремено јаки удари вјетра, саопштио је Федерални хидрометеоролошки завод.

Температура у 14.00 часова: Бјелашница 19, Чемерно 24, Хан Пијесак 26, Соколац, Калиновик, Иван Седло 27, Нови Град, Невесиње 30, Рудо, Фоча, Сребреница, Ливно, Сански Мост 31, Источно Сарајево, Србац, Приједор, Шипово, Билећа, Мркоњић Град, Вишеград, Рибник, Бугојно, Груде, Сарајево, Тузла 32, Бихаћ, Градачац, Бањалука, Бијељина, Нова Топола, Добој, Зворник, Требиње 33, Брчко 34, Мостар 36 степени Целзијусових.