latinica  ћирилица
07/07/2019 |  09:48 ⇒ 18:50 | Аутор: Вечерње новости

Соловјов: Након Маркала и Рачка не може се вјеровати у искреност западних партнера

Предсједник Савеза новинара Русије Владимир Соловјов изјавио је да се послије догађаја као што су Маркале и Рачак не може вјеровати у истинитост и искреност изјава западних партнера.
Владимир Соловјов - Фото: Wikipedia
Владимир СоловјовФото: Wikipedia

Соловјов је оцијенио да Срби нису били спремни за медијски рат који се водио против њих и изродио у бомбардовање 1999. године.

- Срби нису ни сматрали да цијеви медијских пушака циљају у њих, али је изненада кренуло жестоко, услиједили су економска блокада и НАТО агресија без преседана на један европски народ. Ми, Руси, сада смо спремни, припремали смо се на страшном примјеру Србије - рекао је Соловјов за београдске "Вечерње новости".

Соловјов је истакао да су лажне вијести толико распрострањене да више не може да се са сигурношћу одреди гдје престаје истина, а почиње злонамјерана дезинформација.

- Живимо у изразито тешким временским условима и морамо бити веома опрезни - рекао је Соловјов.

Он је навео да се у неким земљама, гдје слободно раде невладине организације које добијају новац из иностранства, као на примјер у Србији, постало тешко споразумјети са омладином која прође њихову школу, као и да је веома лако окупити демонстранте да изађу на улице и руше власт.

Соловјов је у преломним годинама распада бивше Југославије једну деценију извјештавао из региона.