latinica  ћирилица
07/07/2019 |  14:28 ⇒ 20:13 | Аутор: СРНА

Вучић захвалио Српској и Додику за гостопримство дјеци са Космета

Предсједник Србије Александар Вучић захвалио је данас људима у Републици Српској и српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику што су омогућили српској дјеци са Косова и Метохије да посјете Српску.
Александар Вучић  (Фото:Tanjug) -
Александар Вучић (Фото:Tanjug)

Вучић је захвалио и предсједнику организације Одбор за помоћ Косову и Метохији из Републике Српске Милораду Арлову, истичући да је он показао изванредне резултате у довођењу српске дјеце са Косова и Метохије по бројним градовима Републике Српске.

Он је новинарима у згради Генералног секретаријата предсједника Републике рекао да је ове године Арлов довео чак 1.200 српске дјеце са Косова и Метохије у 19 градова широм Српске.

- То показује да, осим заједничког обиљежавања, чувања наше српске традиције и у Српској и у Србији и свим нашим деловима, можемо да учимо децу и градимо и ту врсту јединствене културне, духовне и сваке друге будућности, не дирајући у суверенитет и интегритет других држава. Нико не може да забрани да остварујемо право на блискост нашег народа, на исти језик и исто писмо - рекао је Вучић.

Предсједник Србије данас је организовао пријем за српску дјецу из основних школа са сјевера Косова и Метохије и истакао да је прије неколико недјеља примио дјецу из Косовског поморавља, а прије тога из централног Косова.

Вучић ће у наредном периоду примити и дјецу из Сијеричке Жупе, Штрпца, те преосталог дијела Косова и Метохије.