latinica  ћирилица
07/07/2019 |  15:55 ⇒ 15:58 | Аутор: СРНА

Соколац свеукупни побједник 56. МОСИ

На Сокоцу су данас завршене 56. Међуопштинске спортске игре свечаном предајом заставе МОСИ наредном граду домаћину Новој Вароши.
Соколац - Фото: СРНА
СоколацФото: СРНА

Свеукупни побједник ове петодневне спортске манифестације је екипа Сокоца, друго мјесто припало је Пљевљима, а треће Рогатици.

Током пет дана трајања ове манифестације учестовало је више од 2.000 спортиста из 27 општина Србије, Црне Горе и БиХ.

У генералном пласману у женској конкуреницији прво мјесто припало је Сокоцу, друго Прибоју и треће Пожеги, а у мушкој прво мјесто Сокоцу, друго Пљевљима и треће екипи Берана.

Атлетичарка Младена Петрушић из екипе Соколац проглашена је за најуспјешнију такмичарку 56. МОСИ "Соколац 2019" са освојене четири златне медаље у дисциплинама 110 метара препоне, кугла, штафета четири пута 100 метара са препонама и скок у вис, у којој је поставила и нови рекорд игара од 180 центиметара.

Петрушићева је рекла Срни да јој посебно значи признање најуспјешније такмичарке игара у родном граду, иако је као вишегодишњи шампион Балкана у седмобоју добијала награде на свим значајнијим такмичењима у региону.

- Велика ми је жеља била да вратим рекорд МОСИ у скоку у вис, који сам раније држала и успјела сам у томе - истакла је Петрушићева.

Соколачки атлетичар Стефан Ћуковић проглашен је за најуспјешнијег такмичара овогодишњих МОСИ, са три златне медаље на 800 метара, 1.500 и 3.000 метара.

Ћуковић је рекао Срни је изабран за најуспјешнијег такмичара на прошлогодишњим 55. МОСИ у Прибоју, али да се није надао да ће то признање добити и овај пут.

Награда за фер плеј и спортско витештво уручена је екипи Горажда, а за најкомплетнију спортску екипу проглашен је Прибој.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица се захвалио свим спортистима, спортским радницима и гостима који су ових дана посјетили овај град, али и грађанима Сокоца као домаћинима.

Он је нагласио да је у вријеме трајања ове манифестације Соколац посјетило око 20.000 људи.

Бјелица је рекао Срни да су у оквиру ових игара одигране 662 утакмице, да је учествовала 251 екипа /164 мушке и 87 женских/.

Наредне 57. МОСИ ће бити одржане у Новој Вароши у љето 2020. године.