latinica  ћирилица
07/07/2019 |  18:31 ⇒ 21:30 | Аутор: Агенције

Јако невријеме у региону (ФОТО/ВИДЕО)

Јако невријеме захватило је данас Србију, Хрватску и Словенију.
Невријеме у Словенији (Фото: Petra Kokol/Neurje.si) -
Невријеме у Словенији (Фото: Petra Kokol/Neurje.si)

Невријеме праћено јаким вјетром, пљусковима и градом захватило је Нови Сад и Лозницу, гдје је готово у цијелом граду нестало струје.

У Новом Саду су падали обилна киша и град величине љешника.

Поједине саобраћајнице су блокране, вјетар је обарао гране и дрвеће, а има и више оштећених аутомобила, јавили су београдски медији.

Олујни вјетар и град погодили су и Беочин гдје је оборено једно дрво, а гране су покидале каблове тако да је дио села без струје.

Град је уништио усјеве у насељу Гложан у општини Бачки Петровац, као и у Бачкој Паланци.

Републички хидрометеоролошки завод издао је упозорење да је у Београду на снази наранџасти, а у окружењу црвени метеоаларм.

Горски котар и Истру захватило је јако навријеме праћено ледом, који је Фужине затрпао, а леда је било и на ауто-путу Загреб-Ријека гдје су се возачи заустављали испод надвожњака.

Метеоролошки портал Истрамет објавио је на Фејсбуку снимак невремена које је захватило Горски котар, гдје је подручје Фужина затрпао град.

Олуја је захватила Кварнер, а потом и Ријеку гдје је падао град.

Ситнијег леда било је у Крапинским Топлицама, Клањцу, Тухељским Топлицама, Тухљу, Доњој и Горњој Стубици, Лугу Забочком...

Већи лед падао је у Клоковцу, Чрету у Крапинским Топлицама, у Будиншчини, Малој Ерпењи, Хршак Брегу, Бенковом у Прегради, околини Крапине...

Метеоаларм је данас за Хрватску издао наранџасто упозорење због невремена.

Наранчасти метеоаларм на снази је за осјечку, загребачку, карловачку, ријечку и госпићку регију.

Европски центар за предвиђање олуја због јаког вјетра који може нанијети штету, те јаког града и обилних падавина издао је најјачи, трећи степен упозорења.

Трећи степен упозорења издат је за копнену Хрватску и Истру, док је за Далмација издат други због јаког града и јаких удара вјетра.

Снажно невријеме погодило је у поподневним часовима и Словенију, а најгоре је у Птују и ближој околини. Падао је град, праћен олујним вјетром, а центар града је поплављен.

Удари вјетра за вријеме невремена прелазили су 100 километара на час.