latinica  ћирилица
07/07/2019 |  19:59 ⇒ 20:09 | Аутор: РТРС

ОЦ Јахорина планира инвестиције од 33,4 милиона КМ

Овог љета, Олимпијски центар Јахорина планира инвестиције од 33,4 милиона КМ. И даље се инвестира у зимске, али све више и у љетње туристичке садржаје. Локације на Јахорини примамљиве су и другим инвеститорима.

Гондола "Партизан" полазиће са локације надомак техничке базе Олимпијског центра. Вриједност прве кабинске успињаче, која би требало да буде у погону до 1. децембра, износи 16 милиона КМ. Три минута вожње од полазне станице, 36 кабина које примају десет путника, атрактивно и зими и љети.

- Бирали смо трасу која је најмање изложена вјетру и намјера је била да растеретимо централне стазе - плато Пољице гдје су увијек највеће гужве - наводи Сања Черемиџић, портпаролка ОЦ Јахорина.

Дејан Љевнајић, директор ОЦ Јахорина каже да ће Центар уложити властита средства у љетње садржаје, док ће за поједине пројекте, попут гондоле или ски лифта користити кредитна средства.

Нови ски лифт остаће на старој локацији на Пољицама, али ће бити савременији и бржи, стаза дужа и освјетљена за ноћно скијање свих пет километара. Употпуњују се и љетни садржаји.

- Нови садржај је теретана на отвореном, одлична за рекреативце и професионалне спортисте. Такође, ту је и боб на шинама, те алпин костер до краја сезоне дуг 2,5 километра - наводи Черемиџићева.

Предстоји и амбијентално уређење језера, поред којег се гради ресторан. Трасирани су километри нових стаза. Након осњежавања зима ником није баук, а и љета на планини све су пожељнија.

- Захваљујући вјештачком осњежавању и инвестицијама које су биле протеклих година, ми већ имамо резервације, што се у ово доба није дешавало - каже Александар Провић, хотелијер.

Љевнајић истиче да нови инвеститори долазе на Јахорину.

- Траже се локације и градиће се, могу слободно рећи, већи број хотела и смјештајних капацитета - додаје он.

Из Олимпијског центра апелују да се поштују урбанистички планови и да се, да планина не би постала пренасељена, изградња хотела и пансиона премјести у Пале. Након зимских рекорда и први викенд љетње туристичке сезоне са двије хиљаде вожњи шестосједом, обећава, инвестиције ће се исплатити.