latinica  ћирилица
07/07/2019 |  20:15 | Аутор: РТРС

Радови у Шарговачкој улици теку по плану

Радови на изградњи Шарговачке улице у Бањалуци теку предвиђеном динамиком, а до сада је већ урађен велики дио посла, саопштили су из градског Одјељења за путеве и саобраћај.
Дарко Милошевић - Фото: РТРС
Дарко МилошевићФото: РТРС

Ријеч је о једном од највећих пројеката из области саобраћајне инфраструктуре у Бањалуци који је финансиран средствима Владе Републике Српске, а на иницијативу Градског одбора Социјалистичке партије.

У плану је изградња 900 метара модерне саобраћајнице, која поред побољшања квалитета живота за мјештане, значи и рјешавање вишегодишњег безбједносног проблема за све учеснике у саобраћају.

- До сада је већ измјештена јавна расвјета и изведен је канализациони колектор са прикључцима за домаћинства. Радови напредују по плану, мјештани су задовољни што ће коначно бити ријешен један од градских приоритета, а ми као иницијатори такође можемо да будемо задовољни резултатима заједничког рада републичких и локалних органа као и сарадњом са грађанима на рјешавању приоритета - каже одборник Социјалистичке партије у Скупштини града Дарко Милошевић.

До завршетка рока од 180 радних дана, Шарговац ће добити шест метара широку саобраћајницу са обостраним тротоарима, канализацијом и аутобуским стајалиштима. Радови су почели у марту, а извођач је предузеће Грађење Ђурић.