latinica  ћирилица
07/07/2019 |  22:20 | Аутор: РТС

Ђоковић без Иванишевића у другој недјељи Вимблдона

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић у другој недјељи Вимблдона неће имати помоћ новог тренера Горана Иванишевића. Иванишевић је потврдио за РТС да због најављених и већ заказаних обавеза не може да остане у стручном штабу до краја турнира.

- Нажалост, нисам успио да одложим обавезе које сам још раније заказао - потврдио је Иванишевић непосредно прије напуштања Енглеске, информацију коју је пренио Спорт клуб.

Освајач титуле из 2001. године неће се враћати, па ће уз Ђоковића остати тренер Марјан Вајда, кондициони тренер Гебхарт Фил-Грич и физиотерапеут Миљан Амановић.

Ђоковић је прије почетка такмичења у Лондону најавио да Хрват можда неће све вријеме бити присутан, што се и обистинило.

- Не треба нам много да се разумијемо јер се познајемо веома добро. Он изузетно познаје моју игру, студирао је много због играча које је тренирао, а који су били моји противници свих ових година. Било га је веома интересантно чути, односно његову перспективу моје игре. Има наравно много ствари на којима може да се ради, то нас све радује. Биће овдје цијеле прве недјеље, има неке обавезе у другој, па не знамо да ли ће остати. Ово је нека врста пробног турнира за нас, видјећемо послије да ли ћемо продужити сарадњу - рекао је Новак прије неколико дана.

Горан је више пута поновио да је уживање било дијелити терен са српским тенисером.

- Није нешто захтјеван, он је број један, перфекциониста је, не би освојио толико гренд слемова да није тако. Он је у ствари најмање компликован од свих које сам тренирао - навео је Иванишевић.

Послије слободног дана, браниоца титуле у понедјељак очекује меч четвртог кола против Игоа Имбера, који се игра на Терену 1 око 17.00 часова по средњоевропском времену.