latinica  ћирилица
08/07/2019 |  12:18 | Аутор: РТС

Тачи Трампу: Косово је највише проамеричка држава на свијету

Предсједник самопроглашеног Косова Хашим Тачи поручио је америчком предсједнику Доналду Трампу да је "Косово поносно као највише проамеричка држава на свијету", у писму упућеном поводом 4. јула, Дана независности САД.

Тачи је у име народа Косова изразио захвалност на америчкој подршци у "најгорим временима и за подршку у реконструкцији земље и друштва послије трагедија и ратних разарања".

У писму које медији на албанском данас објављују, Тачи наводи да "овај празник славимо 4. јула на Косову инаугурацијом нове амбасаде САД, што потврђује јачање и продубљивање нашег пријатељства и нашег стратешког партнерства".

- Позивајући се на писмо које сте ми послали у децембру прошле године, дозволите ми да потврдим да смо посвећени постизању трајног мировног споразума са Србијом, који ће донијети трајни мир и стабилност између наших земаља и цијелог региона - наводи Тачи.

- У критичној фази овог процеса, дозволите ми да нагласим да ваше вођство и визија остају кључни за овај циљ", подвукао је Тачи, са поздравом "Бог благословио САД" - навео је он.