latinica  ћирилица
08/07/2019 |  14:15 | Аутор: СРНА

Због невремена и даље без струје потрошачи у Бијељини и Градишци

Након олујног невремена без струје је још 2.000 потрошача који се електричном енергијом снабдијевају са далековода Бродац, Бегов пут и дио далековода Батковић, Ново Село и Обарска, рекао је Срни портпарол "Електро-Бијељине" Слободан Ђаламић.
Далековод - Фото: илустрација
ДалеководФото: илустрација

- Значајан дио потрошача снабдјевен је из алтернативних праваца, ситуација се стабилизује и надам се да ћемо у најскорије вријеме, максималним ангажовањем неопходног броја радника, успјети да систем у потпуности ставимо у функцију - навео је Ђаламић.

Он истиче да је јучерашње јако олујно невријеме проузроковало значајну штету на електроенергетским објектима и да је од синоћ отклоњен велики број кварова.

- Проблема је јуче било и на подручју Власенице у мањем обиму, гдје је ван систем било неколико трафостаница, а без струје је био и Братунац, али смо врло брзо успјели да град снабдијемо из алтернативних праваца и стање је на овом подручју редовно - рекао је Ђаламић.

Олујно невријеме на подручју Градишка причинило је велику штету на електромрежи због чега је више од 7.000 потрошача било без електричне енергије, а струју и даље нема око 3.000 потрошача.

Руководилац "Електродистрибуције" Градишка Мишо Чагљевић рекао је Срни да је усљед јучерашњег невемена у квару било 12 далековода, а забиљежено је и око 140 кварова на нисконапонској мрежи на подручју мјесних заједница Ламинци, Кочићево, Сеферовци, Карајзовци, Бистрица, Гашница, Врбашка, Драгељи, Рогољи и Чикуле. 

- До сада смо успјели отклонити већи дио кварова, али је и даље без електричне енергије више од 3.000 потрошача - истакао је Чагљевић и додао да ће већи број потрошача до краја дана добити струју.

Према његовим ријечима, највећи кварови забиљежени су на 20-киловолтним далеководима Ламинци, Кочићево и Лакаташи.

Чагљевић је нагласио да су све екипе на терену и раде на отклањању кварова насталих усљед јучерашњег олујног невремена и замолио све потрошаче за разумијевање и стрпљење.

Снажно невријеме захватило је јуче у поподневним часовима Градишку, Србац, Козарску Дубицу, Дервенту, Бијељину, Угљевик, Лопаре, Брод и Сребреницу.

На подручјима Републике Српске захваћеним олујним невременом током јучерашњег дана испаљено укупно 106 протиградних ракета, саопштено је из предузећа "Противградна превентива Републике Српске".