latinica  ћирилица
09/07/2019 |  12:53 ⇒ 14:16 | Аутор: СРНА

СИПА претреса стамбене објекте и аутомобиле у Мркоњић Граду

Припадиници Агенције за истраге и заштиту /Сипа/ БиХ, у оквиру међународне оперативне акције "Балкански картел", на подручју Мркоњић Града проводе истрагу против два физичка и једног правног лица.

Портпарол Сипе Лука Миладиновић изјавио је Срни да су службеници ове полицијске агенције јутрос започели са реализацијом међународне оперативне акције под називом "Балкански картел" која се изводи по наредбама Суда и Тужилаштва БиХ.

- Истрага се води против два физичка и једног правног лица. У току су претреси стамбеног објекта, помоћних објеката и покрентних ствари на локацији на подручју Мркоњић Града због постојање основане сумње да су осумњичена лица у овом предмету починили кривично дјело прање новца - рекао је Миладиновић.

Он је додао да ће више информација о резултатима акције бити познати по њеном окончању.

- Истрага се у предмету кодног назива Балкански картел води против два физичка и једног правног лица за кривично дјело прања новца из Члана 209 Кривичног закона БиХ - рекао је портпарол СИПА Лука Миладиновић.

Како Кликс сазнаје из извора блиских истрази, у акцији која се проводи по налогу Тужилаштва БиХ нико још није ухапшен, али су блокирани рачуни и одузети скупоцијени аутомобили.