latinica  ћирилица
09/07/2019 |  14:22 ⇒ 17:25 | Аутор: СРНА

Одобрен 31 милион КМ за запошљавање 6.811 лица

Управни одбор Завода за запошљавање Републике Српске данас је на Палама одобрио 31 милион КМ за програме запошљавања 6.811 лица, изјавио је директор Завода Мирослав Вујичић.
Мирослав Вујичић - Фото: СРНА
Мирослав ВујичићФото: СРНА

Вујичић је истакао да је ово највећи акциони план који су до сада реализовали, захваљујући средствима Завода и Владе Републике Српске.

- Првобитним акционим планом предвиђено је 16 милиона КМ за запошљавање 4.600 радника, али смо, захваљујући суфициту Завода од седам милиона КМ, средствима Свјетске банке од четири милиона КМ, као и оним које је издвојила Влада Србије, успјели да га проширимо и одобримо новац за додатних 2.000 радника - рекао је Вујичић на конференцији на новинаре након сједнице Управног одбора.

Он је навео да је донијета одлука о одобравању средстава кроз седам програма и да ће на овај начин незапослена лица наћи посао у струци.

Вујичић је рекао да је, између осталих, програмом обухваћено 770 приправника, међу којима су и дјеца погинулих бораца.

- За програм "Стартап Српска" издвојено је 3.600.000 КМ, а њиме ће, у зависности од пројекта, бити обухваћено 114 лица - навео је Вујичић.

Он је додао да је било укупно 2.500 захтјева према Заводу за запошљавање, те да су сви уважени.

Према његовим ријечима, запошљавање 6.811 лица је одличан број, јер је на евиденцији Завода за запошљавање тренутно 90.000 незапослених.

Вујичић је навео да ће реализација акционог плана ући и у наредну годину.

- Не постоје никакве малверзације средствима. Послодавци који аплицирају су дужни приложити банковне гаранције, мјенице и рачуне како не би дошло до злоупотреба - нагласио је Вујичић.

Повезане вијести:

Вишковић: Повећање средстава за подстицај запошљавању даће резултате