latinica  ћирилица
09/07/2019 |  14:52 ⇒ 21:02 | Аутор: СРНА

У сриједу облачно са пљусковима и грмљавином

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра се очекује промјенљиво облачно вријеме са пљусковима и грмљавином, уз највишу температуру ваздуха од 20 до 24, на југу до 28 степени Целзијусових.

Јутро ће на западу, сјеверу и у централним крајевима бити облачно са слабом до умјереном кишом, док ће на југу бити пљускова са грмљавином, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током дана ће престати падавине на сјеверу и сјеверозападу, док ће на југу повремено падати киша и пљускови са грмљавином.

Поподне се на истоку и југоистоку очекује грмљавина, док ће у осталим крајевима преовладавати суво вријеме са сунчаним интервалима.

Дуваће слаб до умјерен вјетар промјенљивог смјера, а у Херцеговини олујна бура, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха у 14.00 часова: Бјелашница 15, Хан Пијесак 20, Соколац, Бихаћ, Тузла и Сребреница 23, Зворник, Бијељина, Калиновик и Мркоњић Град 24, Гацко, Приједор, Добој, Брчко, Бугојно и Бањалука 25, Сарајево 26, Невесиње 27, Зеница 28, Билећа, Вишеград и Рудо 29, Фоча, Неум и Требиње 30, те Мостар 32 степена Целзијусова.