latinica  ћирилица
09/07/2019 |  14:57 ⇒ 15:04 | Аутор: СРНА

Трнинић: Ауто-пут Бањалука-Приједор се гради

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо Трнинић потврдио је да се ауто-пут Бањалука-Приједор гради и да је данас имао разговоре о динамици тих активности са представницима кинеске фирме која је задужена за тај посао.
Приједор - Трнинић - Ђаковић - Фото: СРНА
Приједор - Трнинић - ЂаковићФото: СРНА

- Они су већ на терену и раде свој дио посла, тако да могу да отклоним све дилеме које су се појавиле у јавности да ту има неких проблема - изјавио је Трнинић новинарима, након данашњег пријема и разговора са градоначелником Приједора Миленком Ђаковићем.

Он је навео да је у Приједору разговарано и о инфраструктурним пројектима које је Влада Републике Српске планирала да реализује у том граду.

- Разговарано је и о безбједности саобраћаја. Једна од најугроженијих дионица у саобраћају управо је ова од Бањалуке према Приједору, гдје покушавамо да одређеним интервенцијама побољшамо стање - истакао је Трнинић.

Он каже да је у поступку реализације пројекат кружне раскрснице на улазу у град, гдје је у току жалбени поступак на тендер. Према његовим ријечима, вриједност тог пројекта је 700.000 КМ које ће уложити предузеће "Путеви Републике Српске".

- Ту су и неутрошена средства из Фонда солидарности, тачније око 740.000 КМ, колико је остало од 1,4 милиона КМ колико је било одобрено за Приједор. Та неутрошена средства ће бити употријебљена за пројекте санације од поплава из 2014. године - рекао је Трнинић.

Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић навео је да је разговарано о саобраћајној инфраструктури која се очекује у Приједору, те додао да ће одређена питања бити ријешена у наредном периоду.

- Тема разговора био је и други кружни ток, код раскрснице Вилако, као и повезивање регионалног пута од Буснова према Бронзаном Мајдану и даље према Санском Мосту - рекао је Ђаковић.

Он је додао да је разговарано и о пројектима чија би дјелимична реализација почела у овој, а завршила се у идућој години.