latinica  ћирилица
09/07/2019 |  19:02 | Аутор: СРНА

"Бела голубица" Бисону и Бећковићу

Организатори манифестације "Тесла глобал форум", која је ове године окупила више од сто студената из Србије, Републике Српске, Црне Горе, Македоније и дијаспоре, сутра ће у Матици српској у Новом Саду свечано уручити највиша признања ове манифестације, најављено је из Представништва Републике Српске у Београду.
Тесла глобал форум - "Бела голубица" - Фото: илустрација
Тесла глобал форум - "Бела голубица"Фото: илустрација

Највише признање "Бела голубица" биће уручена замјенику главног уредника "Фигаро магазина" из Париза Жану Кристофу Бисону и српском академику Матији Бећковићу.

Признање "Тесла силвер коин" примиће тим студената новосадског Факултета техничких наука који су у Лиону, у Француској, били најбољи на првенству Европе у роботици.

На свечаности ће говорити предсједник Матице српске Драган Станић, директор Библиотеке Матице српске Селимир Радуловић, шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

"Тесла глобал форум" почео је 2. јула, а на њему су, осим студената, учествовали и врсни познаваоци дјела Николе Тесле, научници, професори, али и правници, умјетници и новинари из Србије, Русије и Аустралије.

Представништо Републике Српске у Србији подржава ову значајну манифестацију од њених почетака 2013. године.