latinica  ћирилица
10/07/2019 |  10:42 | Аутор: СРНА

Пленковић: Добио сам подршку за реконструкцију Владе

Предсједник ХДЗ-а Андреј Пленковић изјавио је да је од Предсједништва и Националног савјета странке добио подршку за реконструкцију Владе, али није откривао имена, поручивши да ће све рећи на вријеме.
Андреј Пленковић - Фото: klix.ba
Андреј ПленковићФото: klix.ba

- Добио сам подршку чланова Предсједништва и Националног савјета да у складу са својом процјеном предузимам све оно што сматрам да је потребно за освјежење у Влади, односно својеврсну реконструкцију - рекао је Пленковић синоћ након сједнице Предсједништва и Националног савјета ХДЗ-а.

На питање када ће бити позната имена нових министара, Пленковић је одговорио да ће се то знати када обаве додатне консултације са кандидатима.

Пленковић, који је и предсједник Владе Хрватске, није желио да конкретно одговори на питање колико ће широка бити реконструкција Владе, поручивши да ће све рећи када процијене да је вријеме за то.

Он је истакао да након оставке министра управе Ловре Кушчевића не жели да било какве медијске или инсинуације у јавном простору, те оне које имају било какву алузију на непримјерене радње, допусте да буде угрожен рад Владе, странке и политике у склопу које ХДЗ има задатак да оствари друштвену кохезију и смањи напетост у врло поларизованом друштву, преносе хрватски медији.

Говорећи о састанку владајуће коалиције, Пленковић је навео да су коалициони партнери ХДЗ-а врло јасно рекли да подржавају рад Владе и да су спремни да се ангажују у остваривању свих њених циљева.