latinica  ћирилица
10/07/2019 |  11:30 ⇒ 13:12 | Аутор: СРНА

Фазлић: Вучјак неће бити мигрантски центар

Градоначелник Бихаћа Шухрет Фазлић изјавио је данас да камп Вучјак није и неће бити мигрантски центар, већ привремена локација, те да нису сретни због грађана који живе у непосредној близини, као и стања у овом кампу.
Шухрет Фазлић (Фото: Index.ba) -
Шухрет Фазлић (Фото: Index.ba)

- Спремни смо да разговарамо о рјешењима, а то је да мигранти не долазе у наш град, да се локација за њихов смјештај нађе негдје у БиХ или ван урбаног подручја града, уз финансирање надлежних страних и домаћих институција и уз строжа правила према мигрантима који буду у њему боравили - рекао је Фазлић.

Он је данас информисао команданта ЕУФОР-а у БиХ генерал-мајора Рајнхарда Тришака о мигрантској кризи и активностима које град Бихаћ као локална заједница чини да се та ситуација превазиђе у ишчекивању конкретних реаговања надлежних институција, саопштено је из кабинета градоначелника Бихаћа.

Фазлић је најавио да ће са кантоналним званичницима и представницима Министарства безбједности БиХ 17. јула присуствовати састанку у Бриселу на којем ће бити разговарано о мигрантској кризи у БиХ.

Генерал-мајор Тришак нагласио је да ће, у складу са својом мисијом и надлежностима ЕУФОР-а у БиХ, након посјете Бихаћу и разговорима са свим релевантним субјектима који носе терет мигрантске кризе у Бихаћу, информисати надлежне у Сарајеву, али и Европској комисији у Бриселу.

- Са градоначелником сам имао отворен разговор о илегалним миграцијама и након посјете кампу на Вучјаку имаћу јаснију слику о дешавањима овдје и напорима које власти у Бихаћу заједно са међународним организацијама чине како би овај проблем био стављен под контролу - рекао је Тришак.