latinica  ћирилица
10/07/2019 |  13:53 | Аутор: СРНА

Добој донирао 5.000 КМ за дневни центар у Косовској Митровици

Град Добој донирао је 5.000 КМ за изградњу објекта Дневног центра "Подржи ме" у Косовској Митровици за 137 дјеце и младих са потешкоћама у развоју у јужној српској покрајини, рекао је предсједник Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов.
К.Митровица: Арлов положио акмен темељац за дневни центар (Фото: Радио Косовска Митровица) -
К.Митровица: Арлов положио акмен темељац за дневни центар (Фото: Радио Косовска Митровица)

Он каже да хуманитарну акцију реализује Одбор за помоћ Србима на Косову и Метохији посредством Савеза општина и градова, институција, предузећа и хуманих људи Републике Српске, захваљујући којима је до сада сакупљено око 80.000 евра за објекат од 631 метар квадратни, чија је укупна вриједност 280.000 евра.

Арлов наводи да је Добој осамнаеста локална заједница из Републике Српске која је донирала средства.

- Акцију смо продужили до краја године и вјерујемо да ће све локалне заједнице дати свој хумани допринос за овако важан пројекат, први дневни центар на Космету и помоћ нашем народу, дјеци и младима са потешкоћама у развоју на Косову и Метохији - рекао је Арлов.

Он каже да очекује и знатну помоћ од Владе Републике Српске на основу јавног обећања премијера Радована Вишковића, које је дато на пријему дјеце са Косова и Метохије 21. јуна.

Арлов је напоменуо да је помоћ обећала и Канцеларија Владе Србије за Косово и Метохију.

До краја године сви који могу и желе да помогну средства могу уплатити на жиро рачун Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији - 55510000341964-45.

- Биће то велика помоћ дјеци и младима, њиховим породицама и овој најугроженијој категорији становништва на Косову и Метохији - рекао је Арлов.