latinica  ћирилица
10/07/2019 |  14:22 | Аутор: РТРС

Пореска управа: Електронско подношење пријава у јединствени систем

С циљем јачања услуга пореским обвезницима и поједностављења процедура, Пореска управа Републике Српске увела је нову могућност - електронско подношење пријава за регистрацију у Јединствени систем регистрације, контроле и наплате доприноса, као и пореске пријаве за остале накнаде (образац ПП ОН).
Пореска управа Републике Српске - Фото: РТРС
Пореска управа Републике СрпскеФото: РТРС

Ова нова услуга уведена је прије неколико дана и њено кориштење је омогућено путем интернет странице Пореске управе Републике Српске-Електронске услуге.

Пореска управа Републике Српске је у посљедњих неколико година учинила много на пољу пружања електронских услуга пореским обвезницима. Развијене су бројне електронске услуге за пореске обвезнике, али ће Пореска управа у наредном периоду наставити путем развоја електронских сервиса и тежити подстицању пореских обвезника да их активно користе.

С тим у вези, Пореска управа ће настојати да искористи брз развој информационих технологија да оствари своје циљеве у погледу електронских услуга и смањи трошкове испуњења пореских обавеза пореским обвезницима, те да смањи трошкове пословања, као и да пореску администрацију учини што ефикаснијом.

Из тог разлога, опредјељење Пореске управе Републике Српске за наредни период је да омогући подношење свих пореских пријава електронским путем, а да је на добром путу показује и чињеница да је од почетка ове године омогућено електронско подношење више пореских пријава, саопштено је из Пореске управе.

Из Пореске управе наводе да је циљ и завршетак развоја функционалности е-сандучета и константно испитивање потребе пореских обвезника како би креирали нове електронске услуге.