latinica  ћирилица
10/07/2019 |  14:30 ⇒ 17:47 | Аутор: СРНА

Могућа сједница НСРС о парцелацији у вези са коридором 5Ц

Премијер Републике Српске Радован Вишковић изјавио је данас да на наредној посебној сједници Парламента Српске неће бити ријечи о парцелацији у вези са изградњом Коридора 5Ц кроз Српску, али да постоји могућност да се сазове још једно засједање на којем ће се та одлука разматрати.
Народна скупштина Републике Српске - Фото: РТРС
Народна скупштина Републике СрпскеФото: РТРС

- Нажалост, одлука о парцелацији неће бити припремљена за наредну сједницу, али могуће је да у другој половини августа затражимо другу посебну сједницу о томе - рекао је Вишковић новинарима у Модричи.

Он је потврдио да ће Парламент у уторак, 16. јула, разматрати приједлог одлуке о прихватању задужења Српске према Европској банци за обнову и развој за финансирање пројекта Коридор "Пет це" - обилазница Добој, те да је ријеч о кредитном задужењу од 150 милиона евра за другу фазу градње ауто-пута.

- Друга тачка дневног реда је приједлог одлуке о износу гаранција које Српска може издати у овој години. Ријеч је о оквирном износу који се усваја за 2019. годину - рекао је Вишковић и објаснио да су гаранције Владе потребне за наставка реализације великих инфраструктурних пројеката, попут градње болница и хидроцентрала.

Народна скупштина ће у уторак, 16. јула, с почетком у 12.00 часова, на четвртој посебној сједници разматрати приједлоге одлука о прихватању задужења Српске према Европској банци за обнову и развој за финансирање пројекта Коридор 5Ц - обилазница Добој, те о износу гаранција које Српска може издати у овој години.