latinica  ћирилица
11/07/2019 |  11:43 ⇒ 14:11 | Аутор: РТРС

Награда за документарни филм РТРС-а "Љепота крајности" (ФОТО/ВИДЕО)

На недавно одржаном трећем интернационалном фестивалу туристичко-еколошко документарног филма "ВРМЏА ФЕСТ 2019" у Србији, награду за најбољи туристички филм у филмској продукцији добио је аутор Бранко Лазић за филм "Љепота крајности".
3.Интернационални фестивал - Фото: РТРС
3.Интернационални фестивалФото: РТРС

Филм је снимљен 2018. у кањону Тијесно поред Бањалуке за вријеме одржавања фестивала "Дрил енд чил" у организацији пењачког клуба Екстримо. Ово је прича о младим људима из цијелог свијета који долазе на овај фестивал и на висини од неколико стотина метара уживају у авантури преласка кањона на тракама које су разапете између његових врхова.

Међународни стручни жири у саставу Бернардин Модрић, редитељ из Ријеке и директор Хистори Филм Фестивала, Дејан Дабић, филмски критичар из Ниша и Саша Ђорђевић, новинар агенције Бета, одлучили су да је филм о несвакодашњем пењачком фестивалу најзанимљивија филмска продукција на фестивалу ове године.

Екипу филма чине сниматељи Данијел Павловић и Дејан Рачић, монтажер Ведран Марић, продуцент Александар Шевић и режисер Бранко Лазић.

Филм је ушао у званичну селекцију још три међународна фестивала туристичко-авантуристких филмова и очекује га занимљив фестивалски живот.