latinica  ћирилица
11/07/2019 |  20:49 ⇒ 20:55 | Аутор: СРНА

У питање доведено право српског народа на образовање

Српска листа оцијенила је данас да је Приштина хапшењем директора ОШ "Младен Марковић" из Витине Трајана Трајковића и Техничке школе у Врбовцу Бобана Дајића у питање довела право српског народа на образовање, чиме је "у свијет још једном упутила праву слику о природи овдашњег друштвеног и политичког система".
Српска листа (Фото: www.topportal.info) -
Српска листа (Фото: www.topportal.info)

Српска листа је у саопштењу најоштрије осудила хапшење двојице директора српских образовних институција и упозорила да су њих двојица живот посветили одгајању и образовању младих и да не заслужују понижавајући третман каквом су изложени.

Од међународних организација Српска листа тражи да најхитније реагују и стану у заштиту Срба.

- Овакав третман према угледним представницима нашег народа ствара општу атмосферу неспокоја и никако не доприноси међунационалном помирењу - наглашава се у саопштењу.

Из Српске листе поручују да се не смију дозволити да напади на Србе постану дозвољен начин за стицање политичких поена у Приштини и да стога међународни представници треба да коначно заузму чврст и принципијалан став према оваквим недопустивим инцидентима.

Косовска полицијска служба саопштила је да су јуче на административном прелазу Бела земља на путу Бујановац-Гњилане ухапшена двојица Срба под сумњом да су починили кривично дјело шпијунажа.

Двојици директора образовних институција по српском систему одређен је полицијски притвор у трајању од 48 сати.