latinica  ћирилица
12/07/2019 |  08:23 | Аутор: СРНА

Без проблема у саобраћају

Саобраћај се на већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ одвија без застоја и посебних ограничења, а на граничним прелазима нема дужих задржавања, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Стање на путевима - Фото: РТРС
Стање на путевимаФото: РТРС

У току је деминирање на локалитетима Депонија пијеска "Вијуш" и "Доњи Клакар пет", због чега долази до получасовних обустава саобраћаја на дионици магистралног пута Брод-Шамац, у периоду од 8.00 до 16.00 часова.

Због деминирања терена на деминерском радилишту "Клакари Доњи осам, 13 и 14", у општини Брод долази до привремених обустава саобраћаја на дионици магистралног пута Брод-Оџак радним данима од 8.00 до 15.00 часова, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја.

Због санације клизишта, на ауто-путу Е-661 Градишка-Бањалука, измијењен је режим одвијања саобраћаја.

У току је постављање камера за контролу брзине на ауто-путу Градишка-Бањалука, локалитет Маховљанске петље, због чега је измијењен режим одвијања саобраћаја.

На истом ауто-путу, због изградње наплатне станице "Чатрња", измијењен је режим одвијања саобраћаја.

У току је изградња и спровођење привременог система наплате путарине на ауто-путу "9. јануар", Бањалука-Добој, на петљи Маховљани, због чега је на овом локалитету измијењен режим одвијања саобраћаја.

Режим одвијања саобраћаја, због радова, измијењен је на дионици магистралног пута Бањалука /Ребровац/-Челинац и на дионици Челинац-Котор Варош. Саобраћај се одвија наизмјенично једном траком.

Због израдње мини-хидроелектране на магистралном путу Котор Варош-Ободник, измијењен је режим одвијања саобраћаја.

Због оштећења надвожњака код НИС петрол пумпе у Трну, саобраћај се преко надвожњака одвија једном траком, док теретна возила не саобраћају.

Саобраћај се на дионици магистралног пута Крупац-Богатићи, на подручју општина Источна Илиџа и Трново, одвија наизмјенично, једном траком, због изградње мале хидроелектране Крупац на ријеци Жељезници.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Због активираних клизишта, једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић.

Због изградње источног транзита у Бањалуци, обустављен је саобраћај у Крфској улици, на дијелу од Улице цара Лазара до Улице патријарха Арсенија Чарнојевића.

На магистралном путу Зеница-Немила кроз тунел Врандук два саобраћа се наизмјенично, једном траком. Током дана, због појачаног промета возила на овој дионици, могуће је формирање дужих колона у оба смјера.

На мосту преко ријеке Пливе у Јајцу у току су санациони радови, због чега се саобраћа наизмјенично, једном траком.

У току је и реконструкција раскрснице на магистралном путу на улазу у Витез, због чега је успорено саобраћање.

Због безбједносних разлога, на граничном прелазу Брчко-Гуња забрањен је саобраћај за теретна возила и аутобусе.

Из Ауто-мото савеза подсјећају да су се у протеклих пар дана у Српској догодиле тешке саобраћајне незгоде са смртно страдалим лицима, и то млађе животне доби, због чега апелују да сви учесници у саобраћају прилагоде вожњу условима пута, те да поштују ограничења брзине и саобраћајне прописе.