latinica  ћирилица
12/07/2019 |  10:45 | Аутор: СРНА

Руске арије и романсе на Мећавнику

Народни умјетник Руске Федерације, баритон Василиј Герело наступио је друге вечери фестивала "Кустендорф Класик" пред пуном салом на Мећавнику.
Кустендорф класик - Фото: СРНА
Кустендорф класикФото: СРНА

Након концерта Симфонијског оркестра Кустендорф и наступа пијанисте Александра Маџара, на сцену је синоћ ступио Герело који је уз клавирску пратњу Олега Вајнштајна запјевао руске арије, романсе и наполитанске пјесме.

Василиј Герело дипломирао је на државном конзерваторијуму у Санкт Петербургу "Н. А. Римски-Корсаков", преноси "Спутњик".

Као студент четврте године конзерваторијума, позван је да се придружи трупи Маријинског театра. Дебитовао је у улози Валентин у "Фаусту", а убрзо је играо и улоге Оњегина и Родрига. Први је који је у Маријинском театру извео "Травијату" на изворном језику.

Овог раскошног баритона звале су највеће свјетске опере, укључујући Бастиљу /Париз/, Земпера у Дрездену, Њемачка опере и Берлинска државна опера, Метрополитан опера /Њујорк/, Бечка државна опера, Краљевско позориште "Ковент гарден" /Лондон/, позоришта "Ла Фениче" /Венеција/, "Ла Скала" /Милано/ и многа друга.

Герело је изабран за амбасадора Санкт Петербурга за Свјетско првенство у фудбалу 2018. године.