latinica  ћирилица
12/07/2019 |  13:09 ⇒ 13:14 | Аутор: СРНА

Акција "Предатор": Ухапшен осумњичени због експлицитних снимака малољетника

У Бихаћу је ухапшен четрдесетчетворогодишњак чији су иницијали А.Ц. /44/ због сумње да је путем интернета прибављао и чувао на личном рачунару фотографије и видео-садржаје сексуално експлицитне тематике у којима су дјеца главни актери.
Акција "Предатор" (Фото:FUP) -
Акција "Предатор" (Фото:FUP)

Ухапшено лице је, у до сада неутврђеном временском периоду, прибављало фотографије и видео-садржаје ради задовољавања властитих сексуалних потреба, саопштено је из Федералне управе полиције.

По наредби Општинског суда у Бихаћу, у наставку акције "Предатор", претресен је стамбени објекат који користи осумњичени и одузет је рачунар, електронски и оптички медији за похрану података у дигиталном облику, на којима је сачувано више хиљада фајлова са наведеним садржајем, те други предмети који потичу или се доводе у везу са кривичим дјелом искориштавање дјетета или малољетника ради порнографије.

Ухапшени ће бити криминалистички обрађен у просторијама Федералне управе полиције и уз извјештај о почињеном крвичном дјелу предат у даљу надлежност Тужилаштва Унско-санског кантона.

Службеници Федералне управе полиције наставили су реализацију акције "Предатор", која је започета 19. маја на подручју Федерације БиХ, под надзором надлежних кантоналних тужилаштава.

У данашњој оперативној акцији помоћ су пружили службеници Министарства унутрашњих послова Унско-санског кантона.