latinica  ћирилица
12/07/2019 |  14:09 ⇒ 14:27 | Аутор: РТРС

Вишковић-Шаусбергер: Формирати Савјет министара и превазићи застоје

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас у Бањалуци са Францом Шаусбергером, специјалним савјетником Европске комисије, савјетником комесара ЕУ за проширење и предсједником Института региона Европе.
Вишковић-Шаусбергер - Фото: РТРС
Вишковић-ШаусбергерФото: РТРС

На састанку је разговарано о актуелној политичкој и економској ситуацији у Републици Српској и БиХ, са посебним освртом на безбједносну ситуацију због појачаног прилива миграната.

Саговорници су изразили очекивање да ће се у што краћем року формирати нови сазив Савјета министара како би се превазишли застоји у провођењу реформских процеса у области економије, привреде и рјешавања мигрантске кризе.

Вишковић је информисао специјалног савјетника Европске комисије да је Влада Републике Српске опредијељена за европске интеграције, те да је међу првима у БиХ која испуњава своје преузете обавезе.

Саговорници су се осврнули и на недавну посјету Вишковића Линцу и отварању пословног сајма на којем су привредници из Републике Српске представили своје потенцијале аустријском тржишту.

Вишковић је истакао да је Влада Републике Српске отворена за сарадњу са привредним субјектима са простора Европске уније који су заинтересовани за улагање у Републику Српску, саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.