latinica  ћирилица
12/07/2019 |  17:21 ⇒ 18:45 | Аутор: СРНА

Одбојкаши Србије посјетили Јахорину

Начелник општине Пале Бошко Југовић организовао је данас излет на Јахорину за мушку сениорску одбојкашку репрезентацију Србије, која борави на припремама на Палама.
Бошко Југовић - излет на Јахорину за мушку сениорску одбојкашку репрезентацију Србије - Фото: СРНА
Бошко Југовић - излет на Јахорину за мушку сениорску одбојкашку репрезентацију СрбијеФото: СРНА

Југовић је рекао да су покушали да приближе Јахорину одбојкашима јер су изразили жељу да је посјете.

Он је навео да су обезбиједили најбоље могуће услове како би одбојкашки репрезентативци Србије могли обавити припреме, јер је циљ да са Пала понесу најбоље утиске, а то су становници Пала обезбиједили својим понашањем и гостопримством. 

- Трећи пут репрезентација Србије борави овдје, мислим да ће се увијек враћати, што су и обећали, јер су услови у спортској дворани добри, као и надморска висина која им обезбјеђује најбоље услове за припреме - истакао је Југовић.

Он је захвалио тиму репрезентације и управи што су изабрали Пале за припреме, те пожелио да остваре најбоље спортске резултате.

Репрезентативац Србије Александар Атанасијевић изразио је задовољство што трећи пут бораве на Палама, истичући да су им најважнији услови рада који постоје на Палама и то је разлог зашто се стално враћају.

Одбојкашка репрезентација Србије допутовала је на Пале 5. јула и боравиће до понедјељка, 15. јула, у окриву припрема за турнир "Ц" групе интерконтиненталних квалификација за Олимпијске игре 2020. године, као и за Европско првенство.

Квалификације ће бити игране од 9. до 11. августа у Барију у Италији, а Европско првенство биће одржано од 12. до 29. септембра у Словенији, Белгији, Холандији и Француској.

Од досадашњих 29 шампионата Европе одбојкаши Србије учествовали су на 25 и освојили десет медаља и то двије златне, једну сребрну и седам бронзаних.

Од када се Србија осамосталила 2006. године, на европским првенствима освојене су једна златна и три бронзане медаље.