latinica  ћирилица
12/07/2019 |  17:51 ⇒ 20:00 | Аутор: РТРС

Ђоковић сломио упорног Агута за шесто финале Вимблдона! (ФОТО)

Најбољи свијетски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у финале трећег Грен слем турнира сезоне-Вимблдона. Ђоковић је у полуфиналном двобоју савладао Шпанца Роберта Баутиста Агута са 3:1 (6:2, 4:6, 6:3, 6:2).

Најбољи тенисер свијета играће за пету титулу у Лондону, а укупно ће му ово бити шесто вимблдонско финале.

Актуелни шампион није бриљирао против упорног Шпанца, штавише у неким тренуцима је играо веома лоше, али је на крају успио да сломи отпор 22. тенисера свијета.

Ђоковић ће у великом финалу играти против Роџера Федерера или Рафаела Надала, чији је меч у току на Централном терену, а такође га преноси наша Телевизија.

Српски тенисер ушао је максимално фокусирано у меч и послије десетак минута већ је имао 3:0. Агут је био стегнут, ударци су му били несигурни и Новак је то знао како да искористи.

Ђоковић први период игре добија са 6:2, а очекивано је било да се Шпанац пробуди у наставку дуела. Ипак, нисмо очекивали да ће Ђоковић имати кризу која ће трајати више од сат времена.

Новак Ђоковић (Фото:Matthias Hangst/Getty Images)

Током другог сета се мучио, а разлог за то била је одлична игра Агута. Шпанац је био као зид, све је враћао у терен, а Новак је журио и гријешио.

Најбољи тенисер свијета други период игре губи резултатом 6:4, међутим највећи проблем је био што није било назнака када ће и да ли ће Ђоковић поново заиграти на нивоу првог сета.

Игра српског тенисера није се поправила на старту трећег сета, међутим важно је било што није допуштао Агуту да му одузме сервис. С друге стране Агут се није мучио приликом сервиса, што показује податак да Новак није имао брејк лопту више од сат времена.

У шестом гему трећег сета Ђоковић коначно одузима сервис Агуту. Четвороструки шампион Вимблдона искористио је прву брејк шансу и у наредном гему требало је да потврди предност.

Ђоковић (Фото:Твитер)

Седми гем испоставиће се као кључан за наставак меча. Српски тенисер лоше је ушао у гем и допустио је Агуту да дође до двије узастопне брејк лопте (15:40). Прву је успио да спаси тако што је Шпанац погријешио, а другу... Код друге је виђен историјски поен – најдужи од када се броји размјена удараца.

Чак 45 удараца размијенили су Ђоковић и Агут, а поен је завршен бекхенд винером српског тенисера. Новак је у том тренутку ставио прста на уво и иронично гестикулирао ка публици, која у више наврата провоцирала.

Ђоковић је спасио обје брејк лопте и потом дошао до потврде брејка. Трећи сет добија резултатом 6:3 и био је веома близу пласмана у финале. Очекивано, у четвртом сету је брзо сломио отпор Агута и са 6:2 добија посљедњи период игре.

Извор: РТРС/Агенције