latinica  ћирилица
12/07/2019 |  18:30 ⇒ 20:14 | Аутор: РТРС

"10 рачуна изброји и стан освоји" - од понедјељка се могу предати попуњене коверте

Наградна игра "10 рачуна изброји и стан освоји" званично почиње у понедјељак, 15 јула! Сви заинтересовани попуњене коверте могу предати у било коју од пословница Пошта Српске, или их убацити у неки од сандучића. Тиме добијају шансу да освоје један од четири стана у Бањалуци.

Право учешћа имају сва лица са пребивалиштем на тероторији БиХ, а издати фискални рачуни и слипови не смију бити старији од 1.јуна.

На предњој страни коверте довољно је написати: "10 рачуна изброји и стан освоји", а на полеђини име и презиме, мјесто пребивалишта и контакт телефон, истичу у Поштама Српске које ће од 15. јула вршити пријем пошиљака.

У коверту треба ставити 10 фискалних рачуна или слипова, а дозвољене су и комбинације. Поштарина неће бити наплаћена.

Наградну игру, која траје до 13. октобра, организује Влада Републике Српске у сарадњи са Удружењем економиста СВОТ.

- Циљ ове наградне игре је уствари само један сегмент борбе против сиве економије која је, нажалост, веома заступљена на овим просторима. То је уједно и подизање свијести грађана о значају узимања фискалних рачуна, јер оног момента кад узмете фискални рачун, сав тај новац улази у легалне токове - истакао је Раде Шегрт, члан Радне групе за организацију наградне игре.

Најсрећније учеснике ове награден игре очекују главне награде - четири стана у Бањалуци, површине од 53 до 67 квадратних метара.

Прво извлачење почиње 22. септембра, у преносу на Радио-телевизији Републике Српске.

Битно је напоменути да добитници станова неће платити порезе на добитак, јер њих плаћа Влада Српске.