latinica  ћирилица
13/07/2019 |  08:43 | Аутор: СРНА

Претежно облачно са пљусковима и грмљавином

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас се очекује претежно облачно вријеме са повременом кишом и локалним пљусковима са грмљавином, а понегдје су могуће и непогоде са градом.
Промјенљиво - Фото: РТРС
ПромјенљивоФото: РТРС

Јутрос је облачно и суво, а само на крајњем сјеверу понегдје може бити краткотрајне кише, саопштио је Хидрометеоролошки завод Републике Српске.

Пријеподне киша се очекује најприје на сјеверу и западу, а током дана ће захватити све крајеве. У другом дијелу дана биће нестабилно са честом кишом и локалним пљусковима са грмљавином, а понегдје су могуће и непогоде са градом.

Највиша дневна температура од 19 до 25, на југу до 27 степени Целзијусових.

Вјетар у Босни слаб промјењивог смјера, у Херцеговини прије подне слаб југо, а послије подне умјерен сјевероисточни, саопштио је Федерални хидрометеоролошки завод.

Температура измерена у 8.00 часова: Бјелашница осам, Чемерно, Шипово, Бугојно 11, Гацко, Калиновик, Соколац, Иван Седло 12, Мркоњић Град, Фоча, Хан Пијесак, Рудо, Сребреница 13, Вишеград, Невесиње, Бихаћ, Сарајево, Тузла 14, Ливно, Сански Мост, Нови Град, Рибник, Зворник 15, Приједор, Бијељина, Добој 16, Билећа, Бањалука, Брчко, Градачац 17, Груде, Требиње, Србац 18, Мостар, Широки Бријег 19 и Неум 21 степен.