latinica  ћирилица
13/07/2019 |  10:07 ⇒ 10:07 | Аутор: СРНА

Грбић: Пале постају база за припреме одбојкаша

Селектор мушке одбојкашке репрезентације Србије Никола Грбић рекао је да српски одбојкаши на Палама имају одличне услове за рад и да ово мјесто постаје база за њихове припреме за велика такмичења.

Грбић је рекао Срни да су одбојкаши Србије на припремама на Палама већ трећи пут и да у овом мјесту имају одличне услове за тренинге, терене, хотеле и дворане.

- Овдје се осећамо као код куће. Све радимо по плану како смо предвидјели са момцима за које смо се одлучили да учествују у квалификационом турниру у Барију у Италији за Олимпијске игре у Токију. То је наш примарни циљ, као и да буду здрави и спремни за тај турнир - рекао је Грбић.

Он је подсјетио да је иза њих напорна сезона - Лига нација, европски купови, плеј-офови, а играчи су у протеклих годину дана имали више од 50 утакмица,

Грбић очекује да ће се играчи током боравка на Палама одморити, али и добро припремити за изазове који их очекују.

Он је рекао да им је спортски инат покретачка снага.

- Србија је земља спорта, а ми смо чудна нација. Имамо инат који је покретачка снага нас као народа и тим инатом успјевамо да пребродимо све врсте препрека. Ми смо спортска нација која с времена на вријеме исплива са одличним резултатом - рекао је Грбић.

Он је истакао да могу да побједе или изгубе само као тим.

- Моје инсистирање је увијек на томе да играмо као екипа и будемо спремни да подредимо екипи свој его и индивидуалне квалитете - додао је Грбић.

Репрезентативац Србије Александар Атанасијевић рекао је да им много значи долазак на Пале, гдје за разлику од Београда имају мир, али и изванредне услове за рад и могу да се фокусирају само на оно што се дешава на терену.

- Атмосфера у репрезентацији је сјајна, с обзиром да смо сви блиски, али и свесни да је пред нама велики изазов. Играћемо са италијанском репрезентацијом, која је фаворит, и показаћемо да можемо да победимо у Италији - рекао је Атанасијевић.

Он је додао да у одбојци и женска и мушка репрезентација имају јако добре резултате већ двије деценије, а нада се да ће обје екипе наступити на Олимпијским играма у Токију.

Атанасијевић је навео да им је најважније да буду здрави и немају повреда, а надају се и медаљи.

Одбојкашка репрезентација Србије допутовала је на Пале 5. јула и боравиће до понедјељка, 15. јула, у окриву припрема за турнир "Ц" групе интерконтиненталних квалификација за Олимпијске игре 2020. године, као и за Европско првенство.

Квалификације ће бити игране од 9. до 11. августа у Барију у Италији, а Европско првенство биће одржано од 12. до 29. септембра у Словенији, Белгији, Холандији и Француској.

У досадашњих 29 шампионата Европе одбојкаши Србије учествовали су на 25 и освојили 10 медаља и то двије златне, једну сребрну и седам бронзаних.

Од 2006. године, од када Србија наступа као самостална држава, одбојкаши су на европским првенствима освојили једну златну и три бронзане медаље.