latinica  ћирилица
13/07/2019 |  13:43 | Аутор: РТРС

Арлов уручио помоћ основној школи у Зубином Потоку

Предсједник Одбора за помоћ Косову и Метохији Милорад Арлов уручио је помоћ од 1.500 евра директору ОШ "Јован Цвијић" Акександру Лазаревићу у Зубином Потоку.
Милорад Арлов на Косову - Фото: РТРС
Милорад Арлов на КосовуФото: РТРС

Помоћ преко Одбора дошла је од града Градишка за неопходно уређење и опремање побољшавање услова рада ове основне школе.

Арлов је нагласио, ово је један од низа доказа који је повезао и остварио пројекат"Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске"

- Увијек смо уз наш народ на Косову и Метохији, које је наше иако не живио овдје, али га доживљавамо као своју духовну и вијековну икону - рекао је Арлов.


Најбољих 50 ученика из Зубиног Потока били су гости у Градишци од 16 до 23.јуна на у осмом пројекту. Тако је дошло до ове једнократне помоћи.

Директор Алесандар Лазаревић захвалио се Одбору, предсједнику Одбора Милораду Арлову на свему што чини годинама за српску дјецу и српски народ на Космету и руководству града Градишка и градоначелнику Зорану Аџићу.

Арлов је руководству општине Зубин Поток уручио шал Републике Српске као симболичан поклон.

Арлов ће сутра у манастиру Зочиште присуствовати на светој архијереској литургији посвећену слави манастира Свет врачи Козма и Дамјан.

Јуче је разговарао са предсједницом Удружења родитеља "Подржи ме" Косовска Митровица Иваном Ракић о почетку изградње Дневног центра"Подржи ме" и о радовима који ће почети убрзо.

Сутра завшава своју тродневу посјету Косову и Метохији.