latinica  ћирилица
13/07/2019 |  14:49 ⇒ 20:38 | Аутор: СРНА

У недјељу нестабилно, уз кишу и пљускове са грмљавином

У Републици Српској и Федерацији БиХ у недјељу ће бити промјенљиво, нестабилно и свјеже вријеме за ово доба године, уз повремену кишу и пљускове са грмљавином.

Ујутро ће бити умјерено облачно вријеме, уз могућност за кише или пљуска понегдје на истоку и сјевероистоку, саопштио је Хидрометеоролошки завод Републике Српске.

Поподне повремено са кишом и пљусковима са грмљавином. Интензивнији грмљавински процеси очекују се на сјевероистоку и истоку, док ће на југу Херцеговине бити суво и сунчаније. Током ноћи смањење облачности.

Јутарња температура од девет до 15, на југу око 18, а највиша дневна од 18 до 25, на југу до 29 степени Целзијусових.

Вјетар слаб до умјерен сјеверни и сјеверозападни, саопштио је Федерални хидрометеоролошки завод.

Данас преовладава претежно облачно и нестабилно вријеме са честом кишом и локалним пљусковима са грмљавином.

Температура у 14.00 часова: Бјелашница осам, Чемерно, Бугојно, Иван Седло 15, Ливно, Мркоњић Град, Шипово 16, Калиновик 17, Нови Град, Рибник, Сарајево 18, Хан Пијесак, Мраковица, Бихаћ, Сански Мост 19, Градачац, Тузла, Бањалука, Невесиње, Добој 21, Сребреница, Приједор Вишеград, Србац 22, Брчко, Груде, Зворник, Бијељина 23, Билећа, Рудо, Широки Бријег 24, Мостар 25, Требиње 26, Неум 28 степени Целзијусових.

У Републици Српској до средине сљедеће седмице очекује се промјењиво, нестабилно и свјеже вријеме за ово доба године, уз повремену кишу и пљускове са грмљавином.

У понедјељак, 15. јула, током дана и послијеподне биће промјенљиво и нестабилно, уз мјестимичну кишу и локалне пљускове и могућност грмљавине, а суво остаје у Херцеговини уз сунчаније вријеме, са највишом дневном температуром од 17 до 24, на југу до 28 степени.

У уторак, 16. јула, јутро ће бити претежно облачно, мјестимично са кишом на крајњем западу, југозападу и југу, а у осталим крајевима суво. Током дана и поподне смањење облачности уз све више сунчаних интервала и мало топлије. Највиша дневна температура кретаће се од 19 до 26, на југу до 28 степени Целзијусових.

У сриједу, 17. јула, требало би бити сунчано уз малу, понегдје и умјерену облачност и мало топлије са највишом дневном температуром од 21 до 28 степени.