latinica  ћирилица
14/07/2019 |  10:39 | Аутор: СРНА

Додик честитао Макрону Национални дан Француске

Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик честитао је предсједнику Француске Емануелу Макрону и пријатељском француском народу Национални дан Републике Француске.
Милорад Додик - Фото: Screenshot
Милорад ДодикФото: Screenshot

Додик је нагласио да дан пада Бастиље има велику симболику не само за француски народ него и за цијели европски континент, а "слобода, једнакост и братство" представљају вриједности, којима сви тежимо, саопштено је из Предсједништва БиХ.

- Користим ову прилику да Вам захвалим за помоћ коју Француску пружа БиХ, те изразим своју спремност да заједно радимо на унапређењу сарадње наших народа на свим пољима - истиче се у честитки.

Додик је изразио наду да ће Француска наставити да подржава европски пут БиХ и других земаља Западног Балкана, како би се придружили европској породици, којој историјски, цивилизацијски и културолошки припадају.

- Уз искрене жеље за даљи напредак Републике Француске и благостање свих њених грађана, молим Вас, пошовани предсједниче, да примите изразе мог дубоког поштовања - навео је Додик у честитки упућеној Макрону.