latinica  ћирилица
14/07/2019 |  12:49 | Аутор: СРНА

Терзић: На Палама се "кују" нова златна одличја

Селектор женске одбојкашке репрезентације Србије Зоран Терзић изјавио је Срни да је огромна љубав коју домаћини пружају одбојкашицама Србије током припрема на Палама подстицај за још бољи рад уочи важних такмичења.
Пале - Женска одбојкашка репрезентација Србије - Фото: СРНА
Пале - Женска одбојкашка репрезентација СрбијеФото: СРНА

- Оно што нас изненађује јесте огромна љубав људи који овде живе. Нигде то нисмо доживели као на Палама. То је нешто на шта нисмо навикли, али нам даје подстицај да радимо и играмо још боље - истиче Терзић.

Терзић наводи да су услови за припреме на Палама одлични од дворане "Пеки", до хотела у којем бораве, исхране, до људи који се према њима односе љубазно и са поштовањем.

Један од најуспјешнијих тренера у историји српске одбојке каже да им је жеља да, осим свјетског и европског злата, освоје и Олимпијске игре.

Он истиче да је био тежак пут до постизања оваквих резултата, али да су играчице својим талентом и радом успјеле да их остваре.

- Жеља нам је да освојимо и Олимпијске игре, али у спорту као и у животу треба ићи корак по корак. Имамо још важних такмичења пре Олимпијских игара за које се треба и квалификовати - рекао је Терзић.

Он је подсјетио да ће квалификациони турнир бити одржан од 2. до 4. августа у Пољској, након чега слиједи Европско првенство.

Терзић каже да су репрезентативке Србије здраве и спремне, те да су њихова, као и очекивања јавности највиша, јер бране европску титулу.

- Све екипе ће против нас играти са више од 100 одсто и покушати да нас свргну са трона на којем није лако остати -  рекао је Терзић.

Он је истакао да нема врхунских резултата без пуно рада и добре атмосфере у екипи.

Најбоља одбојкашица свијета Тијана Бошковић каже да им је драго да су поново дошле на припреме на Пале, одакле су прошле године понијеле само најљепше утиске.

Она је изразила наду да ће се на Палама одлично припремити како би квалификације за Олимпијске игре и Европско првенство дочекале спремно.

- Биће тешко одбранити титулу еврпског шампиона, јер има доста јаких репрезентација. Међутим, навикли смо да посљедњих година играмо тешка такмичења. На нама је само да се концентришемо на тренинге - наводи Бошковићева.

Репрезентативка Србије Бранкица Михајловић рекла је да је први пут на припремама на Палама, гдје су услови за рад одлични и сви се труде да им боравак учине што бољим.

- Били смо и на Јахорини и то је један вид опоравка на свјежем ваздуху. Тренирамо јако и надам се да ће се тај труд и рад исплатити - додаје Михајловићева.

Она наводи да на предстојећем Европском првенству у Турској, на којем бране титулу, имају највише циљеве, јер имају побједничку екипу.

Седамнаест одбојкашица репрезентације Србије од 4. до 18. јула бораве на Палама гдје се припремају за турнир интерконтиненталних квалификација за Олимпијске игре 2020. године.

Одбојкашице Србије ће од 2. до 4. августа у Пољској играти квалификације, а од 9. до 11. августа имаће одбојкаши викенд у Барију, након чега их очекује Европско првенства.

Женска одбојкашка репрезентација Србије актуелни је свјетски и европски шампион, као и олимпијски вицешампион.