latinica  ћирилица
14/07/2019 |  15:35 ⇒ 15/07/2019 | 08:41 | Аутор: РТРС

Болница "Србија" окренула нову страницу у свом дугом историјату

Са пресељењем у нови савремени објекат Болница "Србија" у Источном Сарајеву окренула је нову страницу у свом дугом историјату пружања медицинских услуга. За два и по мјесеца у три нове, модерно опремљене операционе сале, извршено је око 300 оперативних захвата.

Успјешна хирургија штитне жлијезде на Одсјеку за ОРЛ у Болници "Србија", један је од главних разлога због којег на ово одјељење долазе пацијенти не само са подручја сарајевско-романијске регије, већ цијеле Републике Српске.

Од штитне жлијезде до хирургије средњег уха и корективних захвата - доктори овог одсјека у прошла два и по мјесеца извршили су укупно 140 операција широког спектра. 

- Ово одјељење, на њему раде три љекара, значи три специјалисте и један субспецијалиста аудиолог и један љекар на специјализацији. Покрива веома широку патологију, дакле, скори цијелу хирургију главе и врата, осим имплантаната, Једино смо одјељење у Срспкој које ради све врсте операција, дакле сопственим кадровима и сопственим снагама - рекао је шеф Одсјека за ОРЛ и ЦФХ у ЈЗУ Болница "Србија" Ђорђе Пејић.

У три, по стандардима 21. вијека, модерно опремљене операционе сале, једној гинеколошкој и двије поливалентне, од 22. априла и првог захвата, до данас је урађено око 300 операција. Из подручја опште хирургије 130.

- Када говоримо о кадру, без лажне скромности можемо рећи да смо једно врло јако одјељење што се тиче покривености из свих поља хирургије. Значи ту има општих хирурга, ортопеда, уролога, торакалних хирурга, пластичних хирурга. Имамо и добре услове за рад и имамо и ми шта да понудимо што се тиче нашег знања да успјешно завршимо те операције - навео је шеф Оперативног блока у ЈЗУ Болница "Србија" Бојан Голијанин.

Ради даљњег развоја хируршких дисциплина, првенствено ортопедије и васкуларне хирургије, у болници „Србија“ интензивно се ради и на едукацији кадра. Све с једним циљем – да се квалитет медицинских услуга грађанима сарајевско-романијске, али и других регија, подигне на што већи ниво.