latinica  ћирилица
14/07/2019 |  17:18 ⇒ 15/07/2019 | 08:40 | Аутор: РТРС

Огњен Кузмић тешко повријеђен у саобраћајној несрећи код Бањалуке!

Кошаркашки репрезентативац Србије Огњен Кузмић јутрос је тешко повријеђен у саобраћајној несрећи, која се догодила на магистралном путу Бањалука - Приједор у насељу Рамићи. Кузмић је задобио тешке повреде главе и грудног коша, а након указане помоћи у Универзитетско-клиничком центру Републике Српске пребачен је хеликоптером у Београд.

Саобраћајна несрећа, у којој је српски кошаркаш Огњен Кузмић, родом из Добоја, задобио тешке тјелесне повреде догодила се јутрос око пет часова на магистралном путу Бањалука- Приједор. Његов аутомобил "порше" при великој брзини ударио је у "БМВ". Са Кузмићем се у аутомобилу налазио његов пријатељ Богдан Илић из Бијељине, који је такође тешко повријеђен. Кузмић и Илић су се, према писању медија, враћали са једне свадбе у Приједору.

Портпарол ПУ Бањалука Марија Маркановић рекла је да је извршен увиђај и да ће се предузети потребне мјере и радње са циљем утврђивања свих околности саобраћајне несреће.

У бесвјесном стању, Кузмић је пребачен у Универзитетско-клинички центар Републике Српске, гдје му је одмах указана помоћ. Љекари су констатововали тешке повреде главе и грудног коша. Нешто послије 11 часова хеликоптером Хеликоперског сервиса Републике Српске пребачен је у Београду.

Хеликоптер за транспорт повријеђеног Кузмића (Фото: РТРС)

Како је за РТРС потврдио генерални директор Универзитетског клиничког центра Републике Српске Владо Ђајић, Кузмић је задобио преломе костију лица, вилице, оток мозга и нагњечење грудног коша, те да се налази на апаратима за механичку вентилацију.

У аутомобилу "БМВ", са којим се Кузмићев порше сударио, налазили су се Марко Миљатовић и Дражен Јањанин. На срећу прошли су са лакшим повредама, па су пуштени на кућно лијечење. Јањанин, који је иначе боксер, за нашу телевизију каже, да се синоћ враћао са меча у Њемачкој и да је по њега дошао кум, који је управљао возилом. 

- У једном тренутку одједном је излетио аутомобил. Свјетла су пред нама, велика је брзина била. Кум је у том тренутку скренуо на брину, како би избјегао директан судар, међутим ударио нас је у задњи лијеви точак. Ми смо се окренули на кров и у том тренутку сам гледао своју смрт - рекао је учесник у саобраћајној несрећи Дражен Јањанин.

Јањанин и Миљатовић, након првобитног шока разбили су прозор, изашли из возила и позвали хитну помоћ. Затим су отишли до другог возила како би помоћ пружили Кузмићу и Илићу. 

- Одмах смо отрчали. Прошли смо неких 200 метара и нашли ауто у јарку. Стали су људи из неког аутобуса. Окренули смо ауто, у том моменту је стао и аутобус, чула се нека музика и видјели смо да неко кркља, Кузмић вјероватно. Давали су знаке живота, у том су дошли и ватрогасци и хитна да дају прву помоћ и да их извуку из аутомобила - додао је Јањанин.

Вијест да је повратник у редове КК Црвена звезда доживио страшну саобраћајну несрећу ражалостила је све његове спортске колеге. Осим матичног клуба, поруке подршке Кузмићу послали су и клубови Партизан, Барселона, Фенербахче, Олимпијакос, Панатинаикос, као и његови бројни саиграчи.

Повезане вијести:

Здравствено стање Кузмића охрабрујуће, али веома озбиљно

Стравично мјесто несреће
Фото: РТРС

Слике са лица мјеста
Фото: РТРС

Мјесто несреће
Фото: РТРС

Мјесто гдје је у саобраћајној незгоди повријеђен кошаркаш Кузмић
Фото: РТРС

Мјесто саобраћајне незгоде
Фото: РТРС

Мјесто несреће у којој је повријеђен кошаркаш Кузмић
Фото: РТРС

Након несреће (Фото:twitter.com/јована)
Фото: РТРС

Након несреће (Фото:twitter.com/јована)
Фото: РТРС