latinica  ћирилица
14/07/2019 |  19:10 | Аутор: СРНА

Здравствено стање Кузмића охрабрујуће, али веома озбиљно

Здравствено стање кошаркаша "Црвене звезде" Огњена Кузмића је охрабрујуће, али и даље веома озбиљно, саопштено је из Кошаркашког клуба "Црвена звезда".

- Центар нашег клуба и репрезентације Србије Огњен Кузмић смештен је у шок одељење Ургентног центра у Београду, након што је хитно транспортован из Бањалуке хеликоптером - наведено је у саопштењу.

Из Клуба су поручили да се у складу са препорукама љекара још неће оглашавати детаљно о здравственом стању српског кошаркаша.

- Кошаркашки клуб Црвена звезда ће након врло важна 24 часа за опоравак Огњена Кузмића обавестити јавност о здравственом стању и даљим корацима у лечењу - истакнуто је у саопштењу.

Клуб је захвалио љекарима из Бањалуке и Ургентног центра у Београду за изузетно брзу реакцију, а свим људима добре воље за исказану бригу за стање њиховог играча.

Кошаркаш Црвене звезде"Огњен Кузмић тешко је повријеђен у саобраћајној незгоди која се јутрос догодила на магистралном путу Бањалука-Приједор у Рамићима.

Кузмић је задобио преломе костију лица, вилице, оток мозга и нагњечење грудног кош, и налази се на апаратима за механичку вентилацију.

Он је био у џипу "порше" који се јутрос сударио са "бмв" у којем су била два мушкарца, који су задобили лакше повреде.

Заједно са Кузмићем био је још један мушкарац који је тешко повријеђен и налази се на лијечењу у Универзитетском клиничком центру Републике Српске у Бањалуци.