latinica  ћирилица
14/07/2019 |  21:18 | Аутор: СРНА

Пале: Отворен одбојкашки камп

У Палама је вечерас отворен одбојкашки камп који је окупио 104 учесника из Републике Српске и Србије узраста од 14 до 16 година.
Пале - одбојкашки камп - Фото: СРНА
Пале - одбојкашки кампФото: СРНА

Отварању кампа у Основној школи "Србија" присуствовао је помоћник министра за спорт Српске Драган Јаћимовић, који је рекао да се одбојкашки камп одржава у оквиру "Љетне школе спорта" и да се по други пут организује на Палама.

Јаћимовић се захвалио предсједнику Одбојкашког савеза Србије Зорану Гајићу и покрајинском секретару за спорт и омладину Војводине Владимиру Батезу што су дошли да подрже мале одбојкаше.

- Ту смо да им пружимо сву могућу подршку. Надам се да ће камп бити успјешан као и свих претходних година - истакао је Јаћимовић.

Гајић је рекао да су у организацији кампа заједно учествовали одбојкашки савези Српске, Србије и Војводине.

Он је истакао да је веома важно да млади тренирају одбојку и да се здраво развијају.

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је да ће учесници кампа имати идеалне услове за тренинге на Палама у наредних седам дана, као и да ће имати шта да науче од Гајића, Батеза и тренера мушке и женске одбојкашке репрезентације Србије.

Покрајински секретар за спорт и омладину Војводине Владимир Батез захвалио је Министарству породице, омладине и спорта Републике Српске на позиву да учествују у овом кампу.

- Сарађујемо са Одбојакшким савезом Српске и реализовали смо неколико заједничких пројеката. Због те сарадње и као подршка кампу спремили смо 100 лопти за одбојкашке клубове Републике Српске - рекао је Батез.

Камп, који организује Одбојкашки савез Републике Српске, уз подршку Министарства породице, омладине и спорта Српске, трајаће до 21. јула.