latinica  ћирилица
15/07/2019 |  09:13 ⇒ 16:02 | Аутор: Index.hr

Начелник Муртера љут: Кроасан у Загребу кошта три пута мање

Начелник општине Муртер-Корнати Тони Турчинов љут је због ситуације на острву и, како каже, превисоких цијена у сезони па је је објавио статус на Фејсбуку у којем прозива министра пољопривреде Томислава Толушића.

- Жалосно је да, кад дође сезона, цијене у свим продавницама скоче за 40 одсто. Жалосно је да један кроасан кошта у Загребу три пута мање него у Муртеру - наводи Турчинов.

- Па да ипак ова држава брине о руралним подручјима, и проводи такву политику али то смо видјели на више примјера.( демографија) - започиње свој статус начелник.

А онда је прозвао министра Толушића.

- Волио бих да министар Толушић посјети Муртер па да мало почне причати о руралном развоју и развоју острва, како је причао у Водицама прије два мјесеца. Господо посланици, да ли се ви кад запитате како је живјети на острву, и у којем смјеру идемо - додаје.

"Одеш купити маренду, изађеш из трговине, потрошио си 500 куна, а ништа ниси купио"

У разговору за Шибеник.ин рекао је да Муртер биљежи један одсто више долазака, а то "није релевантно кад је острво примјер лоше стране хрватског туризма".

- Гледам ову ситуацију из дана у дан. Одеш купити маренду, изађеш из трговине, потрошио си 500 куна, а ништа ниси купио. Кроасан у центру Муртера у пекарии кошта 8 и по куна, а у истој пекари у Загребу кошта три куне. Кад говоримо о туризму и о томе да је Хрватска скупа дестинација, разумијем људе с апартманима јер им је све скупо - истакао је Турчинов додавши да треба пронаћи оптималан однос цијене и квалитета.